Αθλητισμός

«Παρών» του Άθλου Κιλκίς σε αγώνισμα του διεθνούς Μαραθωνίου «Μ.Αλέξανδρος»

Ξεχωριστές στιγμές χαράς, υψηλό επίπεδο συναγωνισμού σε όλους τους δρόμους και ατελείωτες συγκινήσεις πρόσφερε ο επετειακός 10ος διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που δικαίωσε τον τίτλο του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στην Βόρειο Ελλάδα.
Παρά το βροχερό καιρό, περισσότεροι από 22.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 9χρονους μαθητές δημοτικών σχολείων μέχρι τον 94χρονο Φώτη Πετρίδη, «πλημμύρισαν» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης , έζησαν μια μοναδική εμπειρία, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας. Οι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή 5.4.15.
Ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων παρουσίασε αύξηση 40% σε σχέση με πέρυσι και έφτασε τους 20.410 (1.818 συμμετοχές στο Μαραθώνιο, 12.615 εστο δρόμο υγείας & δυναμικού βαδίσματος 5.000μ., 3.977 στον δρόμο υγείας & δυναμικού βαδίσματος 10.000μ. και 2.000 παιδιά στα 1.000μ. μαθητών δημοτικών σχολείων), με αθλητές από 67 χώρες και πέντε ηπείρους.
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα περισσότεροι, αφού αρκετοί της τελευταίας στιγμής, που δεν είχαν προλάβει να δηλωθούν εγκαίρως, έτρεξαν στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων.
Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων είχε ο Κυριάκος Συμιριώτης, που κατέλαβε την έκτη θέση με 2.27.59.
Απο τον αθλητικό σύλλογο Άθλος Κιλκίς συμμετέσχε ο αθλητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης στην απόσταση των δέκα χιλιόμετρων . Συγχαρητήρια για την προσπάθεια του απηύθυναν ο έφορος του συλλόγου Αναστάσιος Μουτσάκης και ο προπονητής Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης προσπάθεια που δείχνει το ήθος και την θέληση που έχει ο συγκεκριμένος αθλητής», όπως τόνισαν και οι δύο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]