Πολιτική

Παρωδία η εκλογή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» ουσιαστικώς επιβεβαίωσαν τα όσα συνέβησαν σε τοπικό, και όχι μόνον, επίπεδο με αφορμή τις διαδικασίες εκλογής διευθυντών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση γιά τον νομό μας.

Και τούτο, διότι με βάση τις σχετικές διαδικασίες αλλά και όσα φημολογούνταν «στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ» οι τελικές επιλογές υποτάχθηκαν για ακόμη μία φορά στην λογική των «ημετέρων», κυρίως σε ό,τι αφορά στην επιλογή στην διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι εντυπωσιακό και συνάμα ενδεικτικό της λογικής που επικράτησε το γεγονός, ότι την εν λόγω θέση με βάση την τριπλή μοριοδότηση, τυπικών προσόντων, μορίων από την ψηφορία υφισταμένων (!) διευθυντών και υποδιευθυντών από τις σχολικές μονάδες και της συνέντευξης, με την σειρά που ανεγράφησαν, καταλαμβάνει ο έχων τα λιγότερα μόρια των τυπικών προσόντων Κωνσταντινός Αθανασόπουλος.

Και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον πρώτο, που ήταν ο Δημήτριος Θεολόγου.
Και μπορεί γιά την επιλογή του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μην χρειάσθηκε η παρέμβαση της «αξιοκρατικής» συνέντευξης καθώς ο κ. Παπαδόπουλος υπερείχε έτσι κι αλλιώς στις δύο πρώτες φάσεις της αξιολόγησης των συνυποψηφίων του, όμως δεν συνέβη το ίδιο γιά την επιλογή διευθυντού στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου οριακώς η συνέντευξη ξεπέρασε και το τελευταίο «εμπόδιο» ούτως ώστε «οι έσχατοι να έσσονται πρώτοι»! (Αδιάψευστοι μάρτυρες οι παρατιθέμενοι σχετικοί πίνακες μοριοδότησης υποψηφίων).

Πέραν βεβαίως των όσων διαδραματίσθηκαν και τα οποία πόρω απέχουν γιά ακόμη μία φορά από την πραγματική αξιολόγηση και αξιοκρατία, οι πάντες, και εν προκειμένω οι διευθυντές της εκπαίδευσης θα κριθούν από την εκτέλεση των καθηκόντων τους, που αναλαμβάνουν από 1ης Φεβρουαρίου καθώς δεν υπεβλήθησαν έως το μεσημέρι της Παρασκευής 22.1.16 ενστάσεις σε σχέση με την επιλογή των.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 1 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 2

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα