Πολιτισμός

Παρέμβαση Σ.Καζαντζίδη σε εκδήλωση για τον 7ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τον ποντιακό Ελληνισμό

Σε πανηγυρική εκδήλωση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, γιά τον έβδομο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3.11.23, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης.

Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του ο κ. Καζαντζίδης ανέφερε α εξής:

«Στην σημαντική σημερινή εκδήλωση συμμετέχοντας ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και του Προέδρου μας Αντώνη Παυλίδη, έχω να τονίσω τα εξής:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών στήριξε από την πρώτη στιγμή και φυσικά συνεχίζει να στηρίζει το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για 7η συνεχή χρονιά στα σχολεία, όχι μόνο επειδή η ψυχή του προγράμματος, ο συνάδελφος Γιάννης Πούλιος, είναι μέλος του Συνδέσμου μας, αλλά κυρίως επειδή μέσω αυτού του προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να ασχοληθούν με πτυχές της Ιστορίας και του πολιτισμού του ποντιακού Ελληνισμού. Μ’ αυτό τον τρόπο έμμεσα περνά η ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού στην εκπαίδευση, πράγμα που εμείς το θέσαμε ως στόχο πρώτης προτεραιότητας για τη δράση μας. Έτσι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Συνδέσμου μας, το 1998, κάναμε έντονες προσπάθειες σ’ αυτή την κατεύθυνση, με σημαντικές επιτυχίες. Για να καταλάβετε τι εννοώ, όσα τμήματα της Ιστορίας του ποντιακού Ελληνισμού πέρασαν στα σχολικά εγχειρίδια μετά το 2000, είναι αποτέλεσμα δικού μας αγώνα, δικών μας προσπαθειών, για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.

Το πρόγραμμα αυτό μας προσφέρει ένα σημαντικό απόθεμα εμπειριών, για να το εφαρμόσουμε στο μεγαλύτερο μέρος του και σε τοπικό επίπεδο. Ήδη αρκετοί τοπικοί ποντιακοί σύλλογοι ζητούν τη συμβολή μας για την εκπόνηση παρόμοιων προγραμμάτων σε επίπεδο Δήμων. Για παράδειγμα στην περιοχή Αργυρούπολης Αττικής εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε ένα ανάλογο πρόγραμμα, με μεγάλη επιτυχία.

Είναι τιμή και χαρά για μας να είμαστε παρόντες σήμερα εδώ και ευχόμαστε επιτυχία στην εκδήλωση, δεσμευόμενοι παράλληλα να στηρίξουμε το πρόγραμμα όσες φορές κι αν χρειαστεί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα