Πολιτική

Παρέμβαση «ΜέΡΑ 25» γιά τις μετακινήσεις προσωπικού στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς

Παρέμβαση στο θέμα των μετακινήσεων προσωπικού στο νοσοκομείο Κιλκίς εκδηλώθηκε από το κοινοβουλευτικό κόμμα «ΜέΡΑ 25», με κατάθεση σχετικής ερώτησης στην Βουλή προς τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια από την βουλεύτρια του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Σε σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε το σωματείο εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς αναφορικά με παράνομες καθαιρέσεις προϊσταμένων κλινικών και υπηρεσιών του νοσοκομείου. Όπως σημειώνεται στην καταγγελία:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στη συνεδρίασή του με αριθμό 6 στις 20-09-2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννη Ανδρίτσου ο οποίος προεκλογικά, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18-09-2020 και ώρα 15:30 μ.μ, παραμονή της εκλογικής διαδικασίας, την Τρίτη 22-09-2020, για τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, αγνοώντας την «εργασιακή ειρήνη», αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του κ. Ανδρίτσου, με τις οποίες καθαιρούνται από τις θέσεις τους στελέχη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, υποβιβάζονται Προϊστάμενοι και Αναπληρωτές τους, εν μέσω πανδημίας.

Είναι μία πρωτοφανή απόφαση που δεν έκανε ποτέ κανένας Διοικητής σε προηγούμενες θητείες παραμονές εκλογών και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι παράνομες καθαιρέσεις χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ.
Άλλωστε ο Ν.4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές προβλέπουν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια»

Κατόπιν των παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι ενήμερος για την παραπάνω καταγγελία;

2. Για ποιο λόγω καθαιρέθηκαν και μάλιστα αντίθετα στα οριζόμενα από την κείμενη σχετική νομοθεσία στελέχη και προϊστάμενοι κλινικών και υπηρεσιών του Γ.Ν Κιλκίς;

3. Ποιες πρωτοβουλίες άμεσης διερεύνησης της καταγγελίας και διόρθωσης της αδικίας προτίθεται να λάβει;

Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην έχουμε παρόμοια κρούσματα στο μέλλον;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα