Πολιτική

Παρέμβαση ΚΚΕ γιά έγκριση της λειτουργίας οκτώ ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του νομού Κιλκίς

Ερώτηση προς την υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για την μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια του νομού Κιλκίς κατέθεσε στην Βουλή το ΚΚΕ, διά των βουλευτών του Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
«Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της προηγουμένης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει την Παιδεία με όρους οικονομίας και «κόστους – οφέλους» διαιωνίζοντας την αδιοριστία και την υποχρηματοδότηση, όσο και αν ισχυρίζεται ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για ακόμα μία φορά δεν εγκρίνει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού σε ΓΕΛ και τομέων σε ΕΠΑΛ της ΠΕ Κιλκίς.

Στην έναρξη της περσινής χρονιάς η κυβέρνηση δεν ενέκρινε τη λειτουργία 8 τέτοιων τμημάτων, τα οποία λειτούργησε μετά από τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ, όπως και τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις η έγκριση έγινε ακόμα και τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε μαθητές που προετοιμάζοντας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Φέτος, εν μέσω πανδημίας, η ανάγκη λειτουργίας κάθε τμήματος προσανατολισμού αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, τόσο για την απρόσκοπτη διαδικασία στη μάθηση των μαθητών, όσο και για λόγους υγείας, μιας και η μη έγκριση αυτών των τμημάτων θα προκαλέσει αύξηση του αριθμού των μαθητών στα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν, καθώς και αύξηση του αριθμού των μαθητών στα λεωφορεία κατά τη μετακίνησή τους στα νέα σχολεία.

Με βάση και τα στοιχεία από την ΕΛΜΕ Κιλκίς, σήμερα δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία των παρακάτω οκτώ ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού:
• ΓΕΛ Χέρσου, Γ’ Τάξη, Ομάδα προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Υγείας.
• ΓΕΛ Ευρωπού, Γ’ Τάξη, Ομάδα προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Υγείας.
• ΓΕΛ Αξιούπολης, Β’ Τάξη, Ομάδα προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών.
• 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, Γ’ Τάξη, Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας, Ειδικότητα: Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού.
• 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, Γ’ Τάξη, Τομέας Πληροφορικής, Ειδικότητα: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ.
• 2 ΕΠΑΛ Κιλκίς, Γ’ Τάξη, Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων.
• ΕΠΑΛ Αξιούπολης, Β’ Τάξη, Τομέας Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
• ΕΠΑΛ Αξιούπολης, Γ’ Τάξη, Τομέας Υγείας, Προνοίας, Ευεξίας, Ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης.
Σε περίπτωση μη έγκρισής τους κάποιοι μαθητές από περιοχές, όπως το Χέρσο, ο Ευρωπός και η Αξιούπολη θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κιλκίς ή το Πολύκαστρο, άλλοι να αλλάξουν σχολείο μέσα στην πόλη του Κιλκίς και ορισμένοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ακόμα και ειδικότητα. Φαινόμενα τα οποία είδαμε και κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για να μην κλείσει κανένας τομέας των ΕΠΑΛ και κανένα τμήμα προσανατολισμού των ΓΕΛ στην ΠΕ Κιλκίς;»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]