Πολιτισμός

Παρέμβαση του γυμνασίου Μουριών σε μαθητικό συνέδριο

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤο γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών συμμετέσχε το Σάββατο 28.2.15, στο μαθητικό συνέδριο με θέμα «Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση του σχολείου είχε ως θέμα της «Εκκλησίες και εξωκκλήσια του τόπου μου» και ήταν το αποτέλεσμα της ομαδικής συνεργασίας των μαθητών της Β’ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατσαβέλη Μαρία.

Οι μαθητές Αναστασία Ζάλε από το Μυριόφυτο, Αναστασία Καρακώστα από τις Μουριές και Αθανάσιος Καρυπίδης από την Καλλιρρόη, μίλησαν για την ιστορία των ναών των χωριών της λεκάνης της Δοϊράνης και μέσα από αυτήν μας έφεραν σε επαφή με την πλούσια ιστορία της περιοχής και της εγκατάστασης σε αυτήν των προσφύγων με το τέλος των βαλκανικών πολέμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σ.Σ.ΜΟΥΡΙΩΝ
Μέσα από την όλη μαθησιακή διαδικασία τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον τόπο τους και τους κατοίκους του, πήραν συνεντεύξεις από τους ιερείς των χωριών τους, είχαν την ευκαιρία της συνεργασίας, της αυτενέργειας και της διάχυσης των αποτελεσμάτων της δουλειάς τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αποδεικνύοντας ότι η γεωγραφική θέση ενός σχολείου δεν αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργικότητα και τη μάθηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]