Πολιτική

Παρέμβαση Γ.Φραγγίδη στον Σ.Λιβανό γιά αγροτικά θέματα του νομού

Με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιο Λιβανό συναντήθηκε την Τετάρτη 21.4.21, στην Αθήνα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε μία σειρά σημαντικών θεμάτων του νομού σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα και προδιαγράφηκαν εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες:

-Γιά την ενίσχυση των παραγωγών καρπουζιού του νομού Κιλκίς γιά το έτος 2020, συμφωνήθηκε και θα προχωρήσει αμέσως η ένταξη των παραγωγών στην ενίσχυση, όπως έγινε με τους παραγωγούς του νομού Ηλείας.

-Σε συνεννόηση με το υπουργείο οικονομικών, θα υπάρξει απαλλαγή φορολογίας στις ανταλλαγές αγροτεμαχίων μεταξύ αγροτών.

-Σε σχέση με τις βιοκαλλιέργειες, δρομολογείται η ένταξη νέων βιοκαλλιεργητών στο νέο πρόγραμμα το Σεπτέμβριο του 2021.

-Σε συνεργασία με το υπουργείο περιβάλλοντος, θα διερευνηθεί η εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα ένταξης νέων βιοκαλλιεργητών στις περιοχές «Natura» του νομού Κιλκίς.

Βοσκοτόπια-φωτοβολταΐκά: Σε σχέση με τις εκτάσεις, που δίνονται στις εταιρείες γιά φωτοβολταΐκά έναντι χαμηλού ενοικίου, προχωρεί ο υπουργός σε άμεση απόρριψη των αιτήσεων.

Αναφορικά με τα σχέδια βελτίωσης, επειδή έχουν ήδη ολοκληρωθεί, τα προβλήματα με την μοριοδότηση και τον ΕΦΚΑ, θα εξεταστούν με τα νέα σχέδια του Φθινοπώρου»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]