Πολιτική

Παρέμβαση επιτρόπου γιά να διακοπεί η χρέωση στον δήμο Παιονίας οφειλών ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας

Ανικανοποίητος έμεινε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης από τις εξηγήσεις που έλαβε από μέρους του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη γύρω από το θέμα της επιβάρυνσης του δήμου με ποσό 25.000 ευρώ στον τομέα της καθαριότητας, που έπρεπε να το είχε επιβαρυνθεί ο αμειβόμενος από την ύπατη αρμοστεία προσφύγων, εργολάβος καθαριότητας του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Νέα Καβάλα.

Μία υπόθεση που απασχόλησε γιά δεύτερη φορά μέσα σε λιγο χρονικό διάστημα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας και η οποία ήλθε στο φως της δημοσιότητας μετά από τον έλεγχο του επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου που συμπτωματικά κατοικεί στην έδρα του δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο.

Όπως αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο του επιτρόπου γιά σχεδόν ενάμισυ χρόνο περίπου από τις αρχές του 2016 μέχρι πριν μερικούς μήνες, ο ιδιώτης εργολάβος εναποθετούσε τα απορρίμματα του κέντρου φιλοξενίας στον ΧΥΤΑ του Κιλκίς, όταν υπεύθυνος γιά την χρήση του ήταν η δημοτική αρχη του Κιλκίς, χρεώνοντας το σχετικό κόστος στον δήμο Παιονίας.

Τα περί ανταποδοτικής εργασίας αποκομιδής απορριμμάτων από μέρους του ιδιώτη εργολάβου σε χώρους παρουσίας προσφύγων και μεταναστών την περίοδο έξαρσης του μεταναστευτικού προβλήματος, που διατύπωσε ερωτηθείς ο δήμαρχος έχουν σίγουρα βάση, καθώς όλοι ενθυμούμαστε την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στην περιοχή της Ειδομένης αλλα και σε άλλα σημεία του δήμου, με μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και αναλόγου μεγέθους απορριμμάτων.

Όμως, δεν απαντούν πειστικά σε δύο ερωτήματα, πρώτον γιατί συνεχίσθηκε αυτή η πρακτική όταν άλλαξαν τα δεδομένα και στην περιοχή λειτουργούσε μόνον το κέντρο φιλοξενίας στην Νέα Καβάλα και δεύτερον γιατί χρειάσθηκε η παρέμβαση του επιτρόπου γιά να διακοπεί αυτή η άτυπη συνεργασία.

Mπορεί η δημοτική αρχή διά στόματος του δημάρχου να αρνήθηκε την πρόταση διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που διατύπωσε ο κ. Σιωνίδης, επισημαίνοντας, ότι πρακτικά επρόκειτο γιά διαδικαστικό ζήτημα αν και μέσω του ΦΟΔΣΑ του περιφερειακού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων το επίμαχον ποσόν θα καταλογισθεί στον χρήστη του ΧΥΤΑ Κιλκίς ιδιώτη εργλάβο καθαριοτητας, όμως, τα ερωτήματα έχουν τεθεί και χρήζουν πειστικών απαντήσεων.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα