Πολιτική

Παρεμβάσεις Θόδ. Παραστατίδη για δεδουλευμένα εργαζομένων

Απο το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Παραστατίδη ανακοινώθηκε, ότι

με αφορμή ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στο πολιτικό γραφείο από εργαζομένους της Βαφεία Κιλκίς Α.Ε., σχετικώς με την πτωχευτική διαδικασία της προαναφερθείσας επιχείρησης, ο κ. Παραστατίδης, κατέθεσε ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς εργασίας, οικονομίας και Δικαιοσύνης με θέμα:
την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους πτωχευμένων εταιρειών,
ζητώντας την άμεση λήψη πρωτοβουλίας ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος όλων εργαζομένων σε εταιρείες που πτώχευσαν και δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους.
Παράλληλα έθεσε το θέμα στην επιτροπή ελέγχου κοινοβουλευτικού έργου για θέματα εργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, προκειμένου να εξεταστεί το κατάθεσης τροπολογίας για την κατάργηση της σχετικής διάταξης .
Με την εφαρμογή της ως άνω άδικης διάταξης, σε περιπτώσεις πτώχευσης ή εκκαθάρισης της περιουσίας μίας επιχείρησης δεν απομένει κανένα ποσό για ικανοποίηση του μισθού εργαζόμενου και προηγείται η ικανοποίηση των εξόδων του πλειστηριασμού, των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παραστατίδης, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό εργασίας με θέμα
την άμεση καταβολή δεδουλευμένων και αποκατάστασης των εργαζομένων στην Αλουμίνιον Μακεδονίας Α.Ε. («ΑΛΜΑΚΟ»)
Στην αναφορά, εκφράζει τη διαμαρτυρία του σχετικώς με την ανυπαρξία νομοθετικής ρύθμισης για την πληθώρα εταιρειών που αρνούνται να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την οικονομική κρίση στις περιπτώσεις που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πτωχεύσει. Ταυτοχρόνως επισημαίνει προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, την αναγκαιότητα ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας για περιπτώσεις παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα