Πολιτική

Παραχώρηση έκτασης από το Γ.Ε. Στρατού για το νέο περιφερειακό δρόμο στο Κιλκίς

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά ανακοινώθηκε, ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού με την από 4 Οκτωβρίου 2014 γνωμάτευσή του συναινεί στην ικανοποίηση του αιτήματος του δήμου Κιλκίς για την παραχώρηση έκτασης δέκα στρεμμάτων από το στρατόπεδο Καμπάνη για τις ανάγκες της κατασκευής της περιφερειακής οδού Κιλκίς περιμετρικώς του λόφου Αγίου Γεωργίου.
Για το σκοπό αυτό ο κ. Γεωργαντάς πραγματοποίησε σειρά παραστάσεων και συνεργασιών στο υπουργείο εθνικής άμυνας με την στρατιωτική ηγεσία.
Η θετική γνωμάτευση του Γενικού Επιτελείου Στρατού απευθύνεται εγγράφως προς το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης) με την εντολή να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης με τομ δήμο Κιλκίς.
Ειδικότερα, το ΓΕΣ γνωματεύει θετικά:
-Για την παραχώρηση στον δήμο Κιλκίς της χρήσης έκτασης 7.296,19 τ.μ. για λόγους κοινωνικού συμφέροντος
-Για την αποδέσμευση έκτασης 2.334,34 τ.μ. προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο έχει και την κυριότητα της έκτασης αυτής, λόγω μη επιχειρησιακής αναγκαιότητας .
Το Γ.Ε.Σ. συναινεί στην παραχώρηση των εκτάσεων αυτών με την προϋπόθεση αποδοχής εκ μέρους του δήμου Κιλκίς της εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών για την κατασκευή, μεταφορά, αποκατάσταση, κατεδάφιση κατά περίπτωση για το σύνολο του νέου ορίου του στρατοπέδου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και υποδείξεις της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, κατασκευής πύλης εξόδου οχημάτων, δικτύων υποδομής, περιμετρικής οδού κατά μήκος του νέου ορίου του στρατοπέδου, αποκατάσταση της περίφραξης στο νέο όριο κλπ.
Μετά την ανωτέρω εξέλιξη επαφίεται πλέον στον δήμο Κιλκίς να προβεί στις δικές του ενέργειες ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες δρομολόγησης του εξαιρετικής σημασίας προαναφερθέντος έργου υποδομής.
Σημειώνεται, ότι το αίτημα γιά την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης του στρατοπέδου Καμπάνη υπήρξε το πρώτο της νέας δημοτικής αρχής αμέσως μετά την εκλογή της, προς τον κ. Γεωργαντά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]