Πολιτική

Παραχώρηση δέκα στρεμμάτων από ΥΠΑΑΤ για σχολικές στέγες στο Κιλκίς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς, επανέρχεται στη κυριότητά του με απόφαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μάκη Βορίδη, κοινόχρηστη έκταση δέκα στρεμμάτων του κέντρου “Δήμητρα” με σκοπό την κατασκευή του 10ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς και του 4ου γυμνασίου, καθώς και την ανέγερση ενός πρότυπου σχολείου.

Η διάρκεια της παραχώρησης για την ολοκλήρωση του σκοπού χρήσης είναι πενταετής και λήγει στις 22.7.24.

Για την ένταξη κατασκευής των σχολικών μονάδων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά.

Σε δήλωσή του ο κ. Κυριακίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την απόφαση του αρμόδιου υπουργού και τόνισε:

«Με την υποστήριξη και του κ. Γεωργαντά θα αξιοποιήσουμε ως δήμος τη μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται για να αποκτήσουμε νέα σύγχρονα και λειτουργικά διδακτήρια που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των μαθητών και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας».

Από τη πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε: “Σε συνεργασία με το δήμαρχο Κιλκίς και όλη τη δημοτική αρχή και σε συντονισμό με τα αρμόδια υπουργεία μπορούμε πλέον να δρομολογήσουμε την κατασκευή των δύο σχολείων, βελτιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης για τα παιδιά του νομού μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]