Γενικά

Η παραβατική συμπεριφορά παιδιών θέμα επιστημονικής εκδήλωσης της «Τέχνης»

Ομιλία-συζήτηση με εισηγητές την Σοφία Βαβέτση, διδάκτορα ψυχιατρικής και σχολική σύμβουλο και τον Μηνά Μητσόπουλο, εκπαιδευτικό, διοργανώνει η «Τέχνη» γιά την Τετάρτη 11.11.15 στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” του συλλόγου με ώρα έναρξης 7.30 το βράδυ. Τα θέματα, που θα αναπτυχθούν από τους ομιλητές αντιστοίχως , είναι “Διαχείριση παραβατικής συμπεριφοράς παιδιών στο πλαίσιο συνεργασίας οικογένειας-σχολείου” και “Εθισμός των νέων στο διαδίκτυο”.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Η παραβατική συμπεριφορά παιδιών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στις μέρες μας και τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά σε επίπεδα ανησυχητικά. Οινοπνευματώδη, παραισθησιογόνα, βία, αδιαφορία για το σχολείο, χλευασμός στον περίγυρο τους κ.α. Τι φταίει άραγε; Η συμπεριφορά των ενηλίκων, τα ΜΜΕ με τις σκηνές βίας πάνω σε καθημερινή βάση, η αβεβαιότητα για το αύριο που τα κληροδοτούμε, η οικονομική κρίση των ημερών μας ή τι άλλο;

Σημαντικό είναι να αντιμετωπισθεί η παραβατική αυτή συμπεριφορά των παιδιών, που θα είναι αποτελεσματική μόνο σε συνεργασία σχολείου και οικογένειας.
Τα επιτεύγματα εξ άλλου της τεχνολογίας και οι εφαρμογές τους, μπήκαν στη ζωή μας και έγιναν πλέον μια αναγκαιότητα. Ποιοί κίνδυνοι ελλοχεύουν από την κατάχρηση του διαδικτύου και πώς αυτοί θα αντιμετωπισθούν;

Αυτά και άλλα πολλά θα αναπτύξουν οι φιλοξενούμενοι ομιλητές της «Τέχνης».
Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, που αφορά σε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους γονείς, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού τιμής της μνήμης των πολιούχων Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα