Αγροτικά

Παρατάθηκε η υποβολή αιτήσεων γιά άμεσες ενισχύσεις

«Πράσινο φως» έδωσε, τελικώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην παράταση της προθεσμίας των αιτήσεων για τις άμεσες ενισχύσεις έως την Δευτέρα 15.6.15 ένα μήνα μετά δηλαδή από την αρχική προθεσμία της 15ης Μαΐου. Η παράταση θα ισχύσει και για τις στρεμματικές ενισχύσεις του δεύτερου «πυλώνα» της ΚΑΠ.

Με την παράταση τα κράτη – μέλη έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποφύγουν τις κυρώσεις των εκπροθέσμων αιτήσεων των δικαιούχων.

Τα ανωτέρω αναφέρονται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Αgronews» που επικαλείται ως «πηγή» την αντίστοιχη ec.europa.eu.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει ως εξής:
«….Ο επίτροπος γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν δήλωσε σχετικώς: «Έχω προτείνει να επιτραπεί στα κράτη – μέλη να παρατείνουν την προθεσμία, ώστε οι αγρότες να μην υποστούν τις συνέπειες των καθυστερήσεων των εθνικών διοικήσεων, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πρόκληση του πρώτου έτους εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Τα κράτη – μέλη έχουν πλέον την δυνατότητα να αποφύγουν τις κυρώσεις των εκπρόθεσμων αιτήσεων των δικαιούχων».

Και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο ότι τα κράτη – μέλη που θα αποφασίσουν να αναβάλουν την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το διοικητικό και ελεγκτικό σύστημά τους θα διαφυλάξει την σωστή δημοσιονομική διαχείριση».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η παράταση θα ισχύσει μόνο για το 2015 και θα είναι προαιρετική.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές