Γενικά

Παράσυρση με νεκρό άντρα και δύο τραυματίες από αμαξοστοιχία στον Λιμνότοπο

Στις 11.10 το πρωί της Τρίτης 5.4.22, εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, παρέσυρε τρία άτομα που ήταν πεζοί στις ράγες των τρένων. Από το συμβάν, έχασε τη ζωή του ακαριαία ο ένας από τους τρεις αλλοδαπούς και το σώμα του βρέθηκε διαμελισμένο από τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Πρόκειται για δύο άνδρες, 21 και 30 ετών, με καταγωγή από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση του 30χρονου κρίνεται σοβαρή, χωρίς όμως να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο 21χρονος. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα του ατόμου που σκοτώθηκε και διερευνώνται.

Επίσης, εξετάζεται αν τα άτομα περπατούσαν στις ράγες την ώρα που πέρασε η αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν ή αν είχαν σκαρφαλώσει στα βαγόνια του τρένου, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ειδομένης και υπό άγνωστες συνθήκες κατέληξαν στις ράγες. Η δεύτερη περίπτωση ερευνάται καθώς, όσο επικίνδυνο και αν είναι, χρησιμοποιείται αρκετές φορές ως πρακτική από μετανάστες που θέλουν να ταξιδέψουν στα σύνορα απ’ όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

«Φως» στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξει η έρευνα που έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]