Πολιτική

Στέφανος Παραστατίδης: Το νόημα του Πολυτεχνείου εν μέσω πανδημίας

Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και παράλληλα σε ένα κρεσέντο ρητορικών ακροτήτων προς κομματική τέρψη και άγρα “πολιτών”, νιώθω περήφανος για το κόμμα μου καθώς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, υπεύθυνα, θεσμικά και κυρίως πολιτικά.

Ορθώς θέσαμε το διακύβευμα της δημόσιας υγείας ως το μείζον συλλογικό αγαθό και ορθώς εξηγήσαμε σε κάθε τόνο ότι το Πολυτεχνείο δεν πατρονάρεται, αλλά αναβιώνει μέσα από δίκαιους δημοκρατικούς αγώνες. Όπως επίσης, ορθώς σταθήκαμε απέναντι σε κάθε θεωρία & πράξη επιβολής από τις δυνάμεις καταστολής, θέτοντας τα πραγματικά όρια που έχει ανάγκη η κοινωνία, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο και παράλληλα να διαφυλάξει δικαιώματα και ελευθερίες το μέγιστο δυνατό. Επαναλαμβάνω, χωρίς ακρότητες.

Περισσότερο περήφανος όμως νιώθω για τα πρόσωπα μακριά από τα κεντρικά φώτα της δημοσιότητας, τα μικρά και μεσαία στελέχη μας σε κάθε γωνιά της χώρας, που πήγαν οργανωμένα, συνειδητά, θεσμικά και μαζί με το στεφάνι και τα λουλούδια κατέθεσαν ψυχή και όνειρα, για το πώς φανταζόμαστε το αύριο. Ένα αύριο χωρίς άλλους διχασμούς, μία κοινωνία που θα τη διέπει ο πολιτικός πολιτισμός και μία χώρα που θα εμβαθύνει συνεχώς τη δημοκρατία μας.

Στη Φούλη, την Τάνια, τον Θοδωρή, τον Παύλο, τον Μάνο, τον Λευτέρη, τον Μιχάλη, τον Θεόφιλο, τον Νίκο, τον Άλκη, τον Αντώνη και όλους όσους συμμετείχαν οργανωμένα και έστειλαν -αθόρυβα- το πολιτικό μας μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας, να πω ότι νιώθω ευγνώμων και ειλικρινά περήφανος για σας σύντροφοι.

Όλοι εσείς καταθέτετε τον σπόρο για μια δημοκρατία που μας αξίζει και θα τη διεκδικήσουμε χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω, πάντα με τον λόγο μας, διότι όπως λέει και ένας αγαπημένος σύντροφος, ο λόγος είναι η πρώτη μορφή αγώνα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα