Πολιτική

Ερώτηση γιά τα σφαγεία του Κιλκίς κατέθεσε ο Θεόδωρος Παραστατίδης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, γιά το θέμα της αποπεράτωσης της κατασκευής μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής στα σφαγεία του Κιλκίς, θα συζητηθεί πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη 30.1.14 στην Βουλή. Την κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών».
Ο κ. Παραστατίδης προχώρησε στην σύνταξη της επίκαιρης ερώτησης μετά την συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της «Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς» ΑΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Στάθη Μακρίδη, ενώ ακολούθησε η κατάθεση, με την συζήτηση να αναβάλλεται δύο φορές λόγω ανωτέρας βίας.
Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:
«Κύριε υπουργέ,
Τα Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς που είναι Α.Ε. έχουν κύριο μέτοχο (99,84 %) τον Δήμο Κιλκίς. Απασχολεί 40 άτομα και εξυπηρετεί κτηνοτρόφους – παραγωγούς του Νομού, κρεοπώλες και εμπόρους κρέατος.
Για το ιστορικό της υπόθεσης σας αναφέρω ότι τον Αύγουστο 2008, ο Δήμος Κιλκίς έλαβε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπ.Εσ. 250.000 Ε ως «ίδια συμμετοχή» για ένταξη σε πρόγραμμα. Ο φορέας υλοποίησης του έργου «Κατασκευή μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής», ήταν τα Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε., που κατέθεσε σχετική μελέτη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Οκτώβριο 2009, για ένταξη σε επενδυτικό σχέδιο στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟ 123 Α. Στη μελέτη γίνονταν με σαφήνεια αναφορά ότι η «ίδια συμμετοχή» ήταν χρήματα από την επιχορήγηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Στις 11-03-2011 με απόφαση του τότε Υπουργού κ. Σκανδαλίδη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας ξεκίνησαν, η εταιρία υπέγραψε δεσμευτικές συμβάσεις με τους προμηθευτές, τα χρήματα του «ΘΗΣΕΑΣ» διατέθηκαν, αγοράστηκαν μηχανήματα και άλλα παραγγέλθηκαν. Οι υπηρεσίες όμως του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δυστυχώς καθυστερούν εδώ και δύο χρόνια την χρηματοδότηση του έργου, με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που έχουν δοθεί από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», εφόσον το έργο δεν προχωρήσει.
Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:
Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αυτά;».

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας