Αγροτικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κιλκίς από αγρότες των νομών Ημαθίας και Πέλλας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο του Κιλκίς και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά προχωρούν, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 1.3.23, αγρότες των νομών Ημαθίας και Πέλλας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς, όπως αναφέρουν, βιώνουν ‘τον απόλυτο εμπαιγμό», με υποσχέσεις για ενισχύσεις-αποζημιώσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο διά στόματος ΥΠΑΑΤ από την Βέροια και την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου (Σκυλακάκης, Βεσυρόπουλος, Γεωργαντάς) και ενώ οι ζημιές στις παραγωγές ξεκίνησαν από τις αρχές Ιουνίου 2022.

Οι παραγωγοί ροδακίνων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων, βερύκοκκων, κερασιών κ.α. υπέστησαν μεγάλη απώλεια εισοδήματος, είτε λόγω της ουκρανικής κρίσης είτε από τις καταστρεπτικές ζημιές, που προκάλεσαν οι έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις, με συνέπεια να υφίσταται έλλειψη ρευστότητας, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις τοπικές οικονομίες των προαναφερθέντων νομών, με τον κίνδυνο της φτωχοποίησης να ελλοχεύει.

Οι αγρότες , με την συνεργασία της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς, θα κατευθυνθούν με συμβολικό αριθμό οχημάτων στο κέντρο της πόλης, όπου και θα καταθέσουν υπόμνημα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ζητώντας να δοθεί επί τέλους λύση και να λάβουν αμέσως δίκαιες αποζημιώσεις».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα