Γενικά

«Κυνήγι» παρανόμων χωματερών από τον δήμο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Η οικονομική κρίση αφήνει, δυστυχώς, τα αρνητικά αποτυπώματά της και στο περιβάλλον. Ιδιώτες, που προφανώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο της απόρριψης σκουπιδιών στον οργανωμένο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), που λειτουργεί από ιδιωτική εταιρία με ανάθεση της περιφερειακής διοίκησης του Φ.Ο.Σ.Δ.Α., στην περιοχή της Κολχίδας, ρίχνουν τα πάσης φύσεως απορρίμματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Κιλκίς, δημιουργώντας νέες εστίες ασχήμιας και μόλυνσης.
Μικρές παράνομες χωματερές έχουν εμφανιστεί στην περιοχή της Κολχίδας, του Λεβεντοχωρίου και του Βαπτιστή.
Με εντολή του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη η αντιδημαρχία καθαριότητας, ανακύκλυσης και περιβάλλοντος έχει λάβει τα πρώτα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης.
Υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου καθαριότητας, ανακύκλυσης και περιβάλλοντος
Αντώνη Μανουσαρίδη, τα υπηρεσιακά οχήματα του δήμου έχουν απομακρύνει τα απορρίμματα και τα έχουν μεταφέρει, με δαπάνη του δήμου στον Χ.Υ.Τ.Α, ενώ έχουν σκεπάσει τις αυτοσχέδιες χωματερές στην περιοχή του Βαπτιστή και του Λεβεντοχωρίου. Σήμερα (σ.σ.: χθες) τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στην περιοχή της Κολχίδας για να απομακρύνουν τα απορρίμματα και να σκεπάσουν με χώμα τις νεοδημιουργηθείσες εστίες μόλυνσης. Στα σημεία αυτά έχουν ήδη τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες σχετικά με τη ρίψη απορριμμάτων (σ.σ.: Την ώρα εκτύπωσης της εφημερίδας οι εργασίες συνεχίζονται).
Η αντιδημαρχία καθαριότητας, ανακύκλωσης και περιβάλλοντος απευθύνει έκκληση στους δημότες του δήμου Κιλκίς να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και το σεβασμό στο περιβάλλον για να αποτραπούν τέτοιου είδους δυσάρεστα συμβάντα που δεν περιποιούν τιμή για κανέναν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]