Πολιτική

Φωνές κατοίκων Χέρσου γιά παραμονή του κέντρου διαμονής προσφύγων

Μιάν έκπληξη επεφύλαξε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τρίτης 29.11.16 κατά την διάρκεια της συζήτησης επί των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων.

ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δ.Σισμανίδης: «Θα συνηγορήσουμε αν το ζητήσει το 50% συν ένας των κατοίκων

Ετσι ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης γνωστοποίησε στο σώμα την επιθυμία κατοίκων του Χέρσου να …παραμείνει σε λειτουργία το εκεί κέντρο διαμονής προσφύγων-μεταναστών, με την επίκληση οφελών γιά την τοπική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους γιά τις φθορές ή ζημιές σε περιουσίες ή καλλιέργειές τους από ανεξέλεγκτη κίνηση προσφύγων-μεταναστών σ’ αυτές και ζητούσαν επιτακτικώς την απομάκρυνση του κέντρου παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων του γιά σύντομη εξομάλυνση της λειτουργίας του.

Μάλιστα ήταν οι ίδιοι που διατύπωσαν φορτικώς το αίτημα στον δήμαρχο Κιλκίς βάσει του οποίου αυτός εισηγήθηκε με την σειρά του την πρόταση κατάργησης του εν λόγω κέντρου, την οποία έκανε δεκτή η κεντρική διοίκηση με καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής τις αρχές του 2017.

Ενημερώνοντας το σώμα γιά την νέα τροπή που προσέλαβε το θέμα ο κ. Σισμανίδης είπε, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό, το οποίο μπορεί να κάνει ως δημοτική αρχή είναι να συνηγορήσει στο νέο αίτημα μόνον εφ’ όσον διατυπωθεί από την τοπική κοινωνία σε ποσοστό 50% συν ένα και φυσικά μεγαλύτερο «πετώντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο το «μπαλλάκι» στην κοινωνία του Χέρσου με υπόδειξη είτε «δημοψηφίσματος» είτε συλλογής υπογραφών χωρίς δεσμευτικό γιά τον δήμο χαρακτήρα.

Το θέμα σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως από δημοτικούς συμβούλους αλλά δεν απετέλεσε αντικείμενο κανονικής συζήτησης και λήψης απόφασης.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα