Γενικά

Παραμένουν τα κενά σε σχολεία του νομού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Μπορεί η σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει επισήμως από τις 11 Σεπτεμβρίου, όμως τα αρκετά και σημαντικά κενά σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν να υπάρχουν κυρίως στις ειδικότητες μαθηματικών, φιλολόγων και χημικών, παρά τις πρόσφατες προσλήψεις έξι αναπληρωτών, τεσσάρων μαθηματικών, ενός φιλολόγου και ενός χημικού.

Και τούτο διότι, όπως δήλωσε στον «Μαχητή», αναπληρωτής διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Ιωακειμίδης, τα υπάρχοντα κενά είναι πολύ περισσότερα, και συγκεκριμένα οκτώ κενά πλήρους απασχόλησης και έξι μειωμένου ωραρίου γιά μαθηματικούς και τριών και ενός αντιστοίχως γιά χημικούς.

Τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με κενά, θα φανούν αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των καθηγητών με βάση τις επιλογές από πλευράς των αναπληρωτών στα υπάρχοντα κενά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης, η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών είναι επί της ουσίας μία διαδικασία επαναλαμβανόμενη γιά αρκετό χρονικό διάστημα.

«Ευελπιστούμε», συνέχισε, «ότι οι διαβεβαιώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, περί ολοκληρώσεως των έως τις 10 Οκτωβρίου θα υλοποιηθούν και θα εξαλειφθούν όλα με τα έως τότε κενά στον νομό μας».

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα