Γενικά

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών του Ευρώπου

Η αναστάτωση στην μαθητική κοινότητα των σχολείων του γυμνασίου και λυκείου Ευρώπου καλά κρατεί.
Και τούτο, διότι, παρά τις προσπάθειες γιά την εξεύρεση λύσης στο «καυτό» θέμα των μεγάλων χρόνων καθυστέρησης στις μετακινήσεις των μαθητών, κυρίως από την περιοχή του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου, δεν έχει λυθεί.

Ο λόγος είναι ότι επί της ουσίας η αρμόδια διοίκηση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς δεν μπορεί προς το παρόν να παρέμβει στην αλλαγή των δρομολογίων, που εκτελούν τις επίμαχες μετακινήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ο κύριος όγκος των μετακινήσεων να εκτελείται με μέσα των γονέων των μαθητών, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Ιωάννης Μπούρας, καθώς μόνον δέκα από τους συνολικώς 78 μετακινούμενους μαθητές χρησιμοποιούν το λεωφορείο του ιδιώτη, που εκτελεί τα επίμαχα δρομολόγια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητά τους και την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ενδεκτικό του κλίματος αναστάτωσης, που επικρατεί στην εν λόγω μαθητική κοινότητα είναι ότι στο παρά πέντε κυριολεκτικώς και μετά από παρέμβαση των μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αποφεύχθηκαν από πλευράς των μαθητών δυναμικές κινητοποιήσεις.

Και τούτο διότι στις σχετικές διαβουλεύσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ζητήθηκε μία αναμονή έως την Παρασκευή γιά την επίλυση του θέματος.

Οπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ. Βεργίδης ο χρόνος αυτός ζητήθηκε, διότι προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης των συγκεκριμένων δρομολογίων με τον ιδιώτη μεταφορέα και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες γιά την αλλαγή τους, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, όπως τόνισε ο κ. Μπούρας, τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές θα αναγκασθούν να προχωρήσουν σε διάφορες κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας εξετάζοντας διαφόρους τρόπους έκφρασής της.

Ήδη την Τετάρτη 21.10.15 τα αρμόδια δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων με σχετική επιστολή τους ενημερώνουν σχετικώς την τοπική περιφερειακή διοίκηση.

Κοινή πεποίθηση όλων των πλευρών αποτελεί, ότι η λύση στο ακανθώδες πρόβλημα, που τόσο απασχολεί την περιοχή, είναι η τροποποίηση των σημερινών δρομολογίων, καθώς οι καιρικές συνθήκες βαθμιαίως επιδεινώνονται, επιβαρύνοντας την έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη γιά τα σύγχρονα δεδομένα κατάσταση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]