Γενικά

Παραμένει ο νομός μας κάτω από την απειλή του νέου κορωνοϊού

Υπό την “δαμόκλειο σπάθη” της επιβολής και νέων αυστηρότερων περιοριστικών, όπως αυτά τα οποία επιβλήθηκαν προσφάτως στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, “φλερτάρουν” το τελευταίο διάστημα και περιοχές της Κ. Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, μιάς και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων νέου κορωνοϊο ήταν σε αυξημένα επίπεδα, ιδιαιτέρως στο ξεκίνημα της προηγούμενης εβδομάδος, όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό διάγραμμα γιά την ΠΕ Κιλκίς και τις τρείς όμορες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Σερρών.

Περιοχές με τις οποίες η ΠΕ Κιλκίς παρουσιάζει παρόμοια τάση, σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων, με εξαίρεση αυτήν της ΠΕ Πέλλας η οποία παρουσιάζει μία σταθερότητα στους αριθμούς, και που σε ένα σημαντικό βαθμό αποτυπώνει και την αλληλεπίδραση των εν λόγω περιοχών στην καθημερινότητα της, καθώς υπάρχει σημαντική κινητικότητα προσώπων μεταξύ των, κυρίως για λόγους εργασίας.

Ενθαρρυντικό είναι, όπως αποτυπώνεται και στο διάγραμμα, ότι και στις τέσσερες περιφερειακές ενότητες καταγράφεται στο δεύτερο μισό της εβδομάδος, από την Πέμπτη και μετά μία σταθερή τάση μείωσης νέων κρουσμάτων, η οποία, αν συνεχισθεί και στην τρέχουσα εβδομάδα, πολύ δύσκολα θα οδηγήσει τους υπευθύνους της πολιτικής προστασίας στην επιβολή αυστηρότερου “απαγορευτικού” (“λοκντάουν”), το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχει τα χαρακτηριστικά της περασμένης Ανοιξης.

Βεβαίως, βρισκόμαστε στο “κατώφλι” του εορταστικού Δωδεκαημέρου, και πέραν των όποιων απαγοητευτικών σκηνών συνωστισμού, που είδαμε εσχάτως στο στολισμένο κέντρο της Αθήνας, αλλά και όσων καταγράφουμε ως χαλαρότητα στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, αλλά και όσων συμβαίνουν στην Μεγάλη Βρετανία, από όπου πιθανότατα θα έχουμε αφίξεις (φοιτητές, εργαζομένοι), και στο Κιλκίς αυτό, που βαρύνει στις αποφάσεις γιά μέτρα, είναι οι σχετικοί αριθμοί.

Αυτοί, βεβαίως, εξαρτώνται από την στάση μας στα μέτρα προφύλαξης του περιορισμού στις αναγκαίες μετακινήσεις και την αστυνόμευση γιά την επιβολή τους σε όσους εξακολουθούν να λειτουργούν ανεύθυνα, παρά τα όσα καταγράφονται γύρω μας με θανάτους, όπως του 53χρονου στελέχους του ΕΒΕ Κιλκίς Θανάση Μάντζαρη.

Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα για την ελληνορθόδοξη, στην συντριπτική της πλειοψηφία, κοινωνία μία κατ΄εξοχήν οικογενειακή γιορτή, όμως η παρούσα συγκυρία επιβάλλει να την χαρούμε διαφορετικά και σε πολύ πιό στενό κύκλο.

Οι αριθμοί της επομένης εβδομάδας θα δείξουν αν τα καταφέραμε ή όχι.

Και αν, βεβαίως,γιά ακόμη μία φορά, την ανευθυνότητα των λίγων θα την πληρώσουμε οι πολλοί!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα