Πολιτική

Παραμένει η ανησυχία γιά το επίδομα παραμεθορίων

Από την εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκε ότι πέραν του υπομνήματος των τεσσάρων νομαρχιακών τμημάτων (Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών), το οποίο συνυπέγραψε και με το οποίο ζητεί συνάντηση με τους υπουργούς εσωτερικών & διοικητικής μεταρρύθμισης και οικονομικών για την οριστική επίλυση του ζητήματος με το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, είχε συναντήσεις με τους βουλευτές Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται επ’ αυτού τα εξής:

«Ο κ. Γεωργαντάς μας δήλωσε πως όπως και στο προηγούμενο διάστημα θα είναι αρωγός στο δίκαιο αίτημά μας.

Στη συνάντησή μας με τον κυβερνητικό βουλευτή Θεόδωρο Παραστατίδη, λάβαμε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το επίδομα παραμεθορίων περιοχών θα συνεχίσει να καταβάλλεται με το ήδη υπάρχον καθεστώς και μετά την 31-10-16.

Έντονη όμως ανησυχία, μας προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση για την οριστική επίλυση του ζητήματος του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών.

Θυμίζουμε ότι έχουν δοθεί ήδη δύο παρατάσεις η πρώτη μέχρι 31-03-16 και η δεύτερη μέχρι 31-10-16. Πάγιο αίτημά μας είναι η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (κ.υ.α.) των υπουργών εσωτερικών & διοικητικής μεταρρύθμισης και οικονομικών και η συνέχιση της ένταξης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές».

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας