Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Γ.Μιχαηλίδης για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς υπέβαλε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του Παύλου Τονικίδη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής:

“Κύριε πρόεδρε,

Μετά λύπης σας δηλώνω πως επιθυμώ και θέλω να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κιλκίς για τους παρακάτω λόγους.

Από τον Ιανουάριο του 2020 που ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος έως και σήμερα, νιώθω πως είμαι σύμβουλος «γλάστρα» για τους λόγους που παραθέτω:

• Ως ανεξάρτητος σύμβουλος, δεν έχω την δυνατότητα ούτε την ομάδα, να προτείνω οικονομικής φύσεως προτάσεις όπως και εσείς μου απαντήσατε στο θέμα των μειώσεων κατά 30% στα δημοτικά τέλη για το 2021, χωρίς οικονομική τεκμηρίωση και αυτό διότι δεν έχω οικονομική υπηρεσία για να τα αξιολογήσει και δεν μπορώ να τα αναθέσω στην υπάρχουσα οικονομική υπηρεσία του δήμου.

• Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο καταναλώνουμε τα 4/5 του χρόνου με τοποθετήσεις και προτάσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης που δεν εισακούονται, δεν συζητούνται και φυσικά δεν υλοποιούνται. Στον χρόνο που απομένει και πολύ στα γρήγορα συζητάμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που και αυτά με πολύ συνοπτικές διαδικασίες περνάνε στην ψηφοφορία διότι περάσανε από τις επιτροπές που συμμετέχουν μόνο σύμβουλοι που ανήκουν σε κάποια παράταξη και ήδη γνωρίζουν το θέμα.

• Θεωρώ πως όλες οι ψηφοφορίες με την διαδικασία της δια περιφοράς και την ψήφιση με E-mail, πρέπει να θεωρηθούν άκυρες διότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος διάλογος που θα μπορούσε να μεταπείσει σύμβουλο για την θετική ή αρνητική του ψήφο.

• Σε περίπου 15 δημοτικά συμβούλια που συμμετείχα, διαπίστωσα πως αρκετοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν σε 1 ή σε 2 εξ αυτών χωρίς καμία απολύτως αναφορά ή σύσταση για κατάχρηση της υποχρέωσής τους.

• Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τα χωριά του δήμου μας παραμένουν στη μοίρα τους περιμένοντας ως δια μαγείας την επίλυση των προβλημάτων τους.

• Θα κάνω μια τελευταία πρόταση γνωρίζοντας πως εγώ τα λέω εγώ τα ακούω, απαγορέψτε την στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, (Βενιζέλου από την αρχή έως το τέλος, 21η Ιουνίου από την αρχή έως το τέλος, Καπέτα από την αρχή έως το τέλος), δημιουργήστε περιφερειακά του ιστορικού κέντρου δρόμους διπλής κατεύθυνσης χωρίς θέσεις στάθμευσης, (Αγίου Γεωργίου, Σπάρτης, Αθηνών σε συνέχεια τμήμα της Βυζαντίου, Τσιρογιάννη), ενώστε την Βενιζέλου με την 21η Ιουνίου με οδό διπλής κυκλοφορίας την Σόλωνος και την Ούλωφ Πάλμε, μεταφέρετε την πιάτσα των ΤΑΧΙ επί της 21 Ιουνίου, μπροστά από την ΛΑΦ Κιλκίς έως την πλατεία Ειρήνης, δημιουργήστε περιφερειακή οδό από τον κόμβο της δυτικής εισόδου προς τον κόμβο της Αργυρούπολης για να βγουν όλα τα Βαριά οχήματα εκτός πόλης, οριοθετήστε τις θέσεις πάρκινγκ και τοποθετήστε πινακίδες για «Μονά Ζυγά» σε όλους τους μονόδρομους, πάρτε τους κάδους απορριμμάτων από όλους τους κεντρικούς δρόμους, δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα από αυτήν της πόλης μας, αφαιρέστε όλα τα γηραιά δέντρα από τα πεζοδρόμια και τοποθετήστε νέα που να καλλωπίζονται.

• Με απλά λόγια, ασχοληθείτε με τον δήμο μας και όχι με τις αμέτρητες επικοινωνιακές τακτικές που ανεβάζουν το κασέ σας.

• Σε μια προσπάθεια μου, με επιστολές και προς την διοίκηση της Τράπεζας, για την απομάκρυνση του ΑΤΜ που βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου Κιλκίς, υπήρξε εξέλιξη, το συγκεκριμένο ΑΤΜ είναι εκτός λειτουργίας για να μεταφερθεί σε άλλη θέση, δεν επιτεύχθηκε με συλλογική αλλά με ατομική προσπάθεια.

Ασχολήθηκα με τα κοινά διότι ήθελα να προσφέρω στην κοινωνία και τους συνδημότες του δήμου μας, υπό αυτές της συνθήκες θεωρώ που δεν υπάρχει λόγος να βρίσκομαι στο υπάρχων δημοτικό συμβούλιο.

Παραμένω ανοιχτός για μελλοντικές συνεργασίες με ομάδες που να θέλουν να λειτουργούν συλλογικά για το καλό του τόπου μας.

Γεώργιος Αχ. Μιχαηλίδης
Τέως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα