Υπόλογος κατηγοριών ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς

Κοινωνία /

Τρεις σοβαρές κατηγορίες βαρύνουν εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα τον αστυνομικό διευθυντή Αντώνιο Λιάππη.
Πρόκειται γιά τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, νόθευσης εγγράφου και απάτης.
Συμφώνως προς αυτές, ο κ. Λιάππης προέβη στις αναφερόμενες πράξεις με σκοπό την συνέχιση της καταβολής σ’ αυτό επιδόματος τέκνου, του οποίου δεν δικαιούται πλέον από την στιγμή που ο γιός του συμπλήρωσε το 18ο έτος της ενηλικίωσης.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι όλα ξεκίνησαν με εκ μέρους του κ. Λιάππη πλαστογράφηση της υπογραφής του γιού του, την οποία ανακάλυψε υπηρετούσα στην ΑΔ Κιλκίς ανθυπαστυνόμος αρμόδια γιά την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Η ανθυπαστυνόμος κατήγγειλε το συμβάν στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, η οποία και σχημάτισε δικογραφία, την οποία διεβίβασε στον εισαγγελέα, ενώ διετάχθη και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ).
Στην δικογραφία επισημαίνεται η άγνοια, που δήλωσε ο γιός του, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε γιά την πλαστογράφηση της υπογραφής του και συναίνεσε γιά συμβατικούς και μόνο γραφειοκρατικούς λόγους με την δικαιολογία της υφιστάμενης απόστασης του μέρους, στο οποίο βρισκόταν αυτός.
Σημειώνεται, ότι αν ο γιός του δήλωνε, ότι η πράξη έγινε εν γνώσει του και με την συναίνεσή του, δεν θα βάρυναν σήμερα τον κ. Λιάππη οι προαναφερθείσες σοβαρές κατηγορίες.
Οσον αφορά στο επίμαχο επίδομα τέκνου, αυτό χορηγείται στους αστυνομικούς έως την ενηλικίωση των τέκνων τους, όταν δηλαδή κλείσουν τα 18, και σε περίπτωση που αυτά σπουδάζουν έως την συμπλήρωση του 25ου έτους των.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία αλλά και στις τάξεις της αστυνομίας, καθώς ο κ. Λιάππης είχε συνδέσει το όνομά του με υπηρεσιακά εύσημα και αρκετές σημαντικές επιτυχίες σε όλες τις θέσεις, στις οποίες υπηρέτησε κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ενώ ήταν δημοφιλής σε όλο τον νομό
Δεν είχε καταστεί σαφές, αν ο κ. Λιάππης υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, καθώς ακολουθούν άλλες αλληλοσυγκρουόμενες.

Περισσότερα

Ευχαριστήριο του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Ιωάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά: Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον Αναστάσιο […]

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]