Οικονομία

Παραίτηση Καρβουνίδη, που δεν έγινε δεκτή «ανάβει φωτιές»

Την «έκρηξη» οργής του α’ αντιοπροέδρου του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς Πέτρου Καρβουνίδη προκάλεσε έντονη φημολογία περί οικονομικής κακοδιαχειρίσεως σ’ αυτό.
Ο κ. Καρβουνίδης αντέδρασε με υποβολή παραίτησης από το αξίωμά του, προβαίνοντας διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Τριανταφύλλου Πέτρογλου στην ακόλουθη δήλωση:
«Επειδή έμαθα στην ζωή μου να είμαι ευθύς και ξεκάθαρος, χωρίς να κρύβω ή να κρύβομαι και ουδέποτε επέτρεψα να αιωρούνται φήμες, που προσβάλλουν είτε την προσωπική είτε την επαγγελματική μου υπόσταση εξυπηρετώντας μικροπολιτικά (λόγω των ημερών) συμφέροντα.
Επειδή πολλά τα ερωτήματα, που έθεσα στην διοίκηση του επιμελητηρίου σχετικώς με την έντονη φημολογία γιά οικονομική κακοδιαχείρισή του, και για τα οποία όχι μόνο απάντηση δεν έλαβα, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
Επειδή κυρίως δεν ανέχομαι να παίζω τον ρόλο της «μαριονέτας» και να θεωρούμαι υποχείριο κανενός.
Επειδή αρνούμαι απερίφραστα και κατηγορηματικά, ότι εισέπραξα έστω και ένα ευρώ στην διάρκεια της θητείας μου στο επιμελητήριο, και θα το αποδείξω μόνος μου, αφού από πλευράς προέδρου τηρείται σιγή ιχθύος στις βαρύτατες κατηγορίες, που εξαπολύονται και οι οποίες, εν τέλει, αφορούν στο πρόσωπό μου.
Δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του α’ αντιπροέδρου του ΕΒΕ για λόγους ευθιξίας.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον εμπορικό κόσμο του Κιλκίς, που με τίμησε με την ψήφο του. Προσέφερα τα μέγιστα δυνατά με ήθος και αξιοπρέπεια και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Ήμουν , είμαι και θα είμαι παρών».
Η παραίτηση του κ. Καρβουνίδη δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Κιλκίς Παύλο Τονικίδη, με την αιτιολογία ότι όλα τα ερωτήματα, που διατύπωσε ο πρώτος στην δήλωσή του, θα απαντηθούν εγγράφως εντός των προσεχών δέκα ημερών.
Μετά την ανωτέρω εξέλιξη ο κ. Καρβουνίδης επανήλθε δηλώνοντας ότι παραμένει γι’ αυτό το διάστημα στην θέση του, «αναμένοντας απαντήσεις» όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνουμε ότι κάποιοι ανώνυμοι-επώνυμοι δεν σέβονται πλέον κανένα θεσμό. Οι επιθέσεις εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου Παύλου Τονικίδη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Είναι βέβαια προφανές ότι οι επιθέσεις έχουν ενταθεί και είναι ενορχηστρωμένες επειδή ο κ. Τονικίδης είναι υποψήφιος δήμαρχος του Κιλκίς. Ο επί τρεις συνεχείς αναμετρήσεις εκλεγείς πρόεδρος του πολυπληθέστερου φορέα του τόπου, για κάποιους δεν δικαιούται να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών του.

Γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει μια επίθεση αήθης, με επιχειρήματα αστήρικτα τα οποία δηλώνουν την ποιότητα και το ανύπαρκτο ήθος των «υποβολέων» τους.

Η επικέντρωσή τους στο οικονομικό «κομμάτι» του Επιμελητηρίου δείχνει σαφέστατα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν άλλο τίποτε στο μυαλό τους πέρα από το χρήμα και το «ρεσάλτο» στα δημόσια Οικονομικά. Προφανώς έτσι βλέπουν και την όποια επιθυμητή επικράτηση τους στο Επιμελητήριο, στο δήμο και όπου αλλού.

Παντού ονειρεύονται μίζες, «χορηγίες» δωρεάν επιβίωση, ρεκλάμα με χρήματα του Δημοσίου. Δηλαδή των συμπολιτών τους.

Επικεντρώνουν αποκαλυπτικά τις επιθέσεις τους στο θέμα των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιεί αθρόα και με μεγάλη επιτυχία το Επιμελητήριο Κιλκίς στα χρόνια της προεδρίας του Παύλου Τονικίδη. Αποσιωπούν, ή δεν γνωρίζουν οι αδαείς συκοφάντες ,ότι η υλοποίηση των Προγραμμάτων αυτών ελέγχεται πολλαπλά από φορείς αδιαπραγμάτευτου κύρους, όπως οι Διαχειριστικές Αρχές στην Ελλάδα και την Ε.Ε., η Αρχή Πληρωμών και τα αρμόδια Υπουργεία.

Και για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε το βασικό χαρακτηριστικό του ιστορικού θεσμού: τα Επιμελητήρια δεν διαχειρίζονται ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ κρατικού προϋπολογισμού. Υπάρχουν και λειτουργούν για δεκαετίες μόνο από τις συνδρομές των μελών τους. Ένα στοιχείο που επιχειρεί να καταργήσει νομοθετικά η Κεντρική Εξουσία, θέτοντας απέναντί της σύσσωμο τον Επιμελητηριακό κόσμο.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ανέδειξε τον ίδιο τον τόπο μας με την διαχείριση αυτών των φιλόδοξων Προγραμμάτων μέσα από τα οποία υλοποιήθηκαν δράσεις πολύτιμες για τον τόπο μας όπως η πρόσφατη δρομολόγηση λειτουργίας Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου για τα παραγόμενα προϊόντα του Κιλκίς.

Παρέλκει βεβαίως να αντικρούσουμε τα περί ύπαρξης στο Επιμελητήριο αυτοκινήτων (!) που τα χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Επιμελητηρίου. Απλά σχολιάζουμε ότι η γελοιότητα ορισμένων δεν έχει πυθμένα. Απλά τους παραδίδουμε στην κρίση των υπεύθυνων συμπολιτών μας για να τους ανταποδώσουν το αντίτιμο της αναίσχυντης ατιμίας τους.

Η κρίση των συμπολιτών μας είναι διαρκής. και δεν ασκείται μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι διοικούντες στο Επιμελητήριο είναι καθημερινά στον αγώνα της ζωής όχι κρυπτόμενοι, αλλά κοιτάζοντας τους συμπολίτες τους στα μάτια.

Για την Διοικητική Επιτροπή ο Πρόεδρος

Παύλος Σπ. Τονικίδης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]