Οικονομία

Ε.Παπαδόπουλος και Κ.Σιωνίδης οι νέοι αντιπρόεδροι του ΕΒΕ Κιλκίς

Ο μηχανολόγος μηχανικός Ευθύμιος Παπαδόπουλος και ο λογιστής Κωνσταντίνος Σιωνίδης είναι από την Δευτέρα 28.7.14 οι νέοι αντιπρόεδροι του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς.
Ο πρώτος προέρχεται από τον συνδυασμό του Παύλου Τονικίδη και ο δεύτερος από τον συνδυασμό του Σταύρου Χατζηγεωργιάδη. Σημειώνεται, ότι επρόκειτο γιά τις δύο μοναδικές υποψηφιότητες.
Κατά την διενεργηθείσα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ, σχετική ψηφοφορία και οι δύο εξελέγησαν με δεκαέξι ψήφους και δύο λευκά.
Οι δύο τους αντικαθιστούν τους εμπόρους Πέτρο Καρβουνίδη και Απόστολο Δαμιανίδη. Ο πρώτος είχε παραιτηθεί λόγω εναντίωσης στον τρόπο διοίκησης του κ. Τονικίδη, ενώ είχε ζητήσει από αυτόν εξηγήσεις εντός δεκαημέρου, από τις οποίες θα εξηρτάτο αν ανακαλούσε την παραίτηση ή αν ενέμενε σε αυτήν, με την προθεσμία αυτή να περνά χωρίς απαντήσεις οδηγώντας τον κ. Καρβουνίδη στην οριστική παραίτηση. Ο δεύτερος επικαλέσθηκε φόρτο εργασίας.
Το προεδρείο του ΕΒΕ, βασιζόμενο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επιδίωξε να «περάσει» μήνυμα συναινετικής λειτουργίας στην διοίκηση, κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν ισχύει γιατί η πρόταση για την θέση του β΄αντιπροέδρουείχε ζητηθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης από την αρχή της νέας διοίκησης και δεν είχε πραγματοποιηθεί και καθώς πληθαίνουν οι ενστάσεις γιά τον τρόπο διαχείρισης των διαφόρων θεμάτων και ζητημάτων.
Πάντως, στελέχη του συνδυασμού του κ. Χατζηγεωργιάδη μεταξύ των οποίων και ο κ. Σιωνίδης, δήλωσαν: «Συμπορευόμεθα με αυτό που επιβάλλουν τα δημοκρατικά εκλογικά ήθη, όσον αφορά στις διαδικασίες ψηφοφοριών. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται συναίνεση σε αντιδεολοντολογικές λειτουργίες, από όπου και αν προέρχονται».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα