Κοινωνία

«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Κρουσσών Νεόφ.Παπαδόπουλος

Την τελευταία πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23.2.14 ο γνωστός επιχειρηματίας του Κιλκίς Νεόφυτος Παπαδόπουλος.
Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη στην κοινωνία του Κιλκίς και πένθος στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ο εκ λιπών αφ’ ενός (μεν είχε καταξιωθεί ως «όνομα» στον εμπορικό κόσμο, με την δραστηριότητά του στον τομέα του έτοιμου ενδύματος, αφ’ ετέρου δε διετέλεσε τελευταίος δήμαρχος Κρουσσών (Κρουσίων) την περίοδο 2006 – 2010, οπότε και ο «Καποδίστριας» παραχώρησε, ως νομικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, την θέση του στον «Καλλικράτη».
Ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης και του μεγάλου καταστήματος ετοίμων ενδυμάτων που έφερε το όνομά του είχε ενεργό ανάμιξη στα κοινά. Μάλιστα πλην της δημαρχιακής θητείας του στην περιοχή της ιδιαίτερης πατρίδας του (καταγόταν από το Χειμαδιό), θήτευσε από απλό ενεργό μέλος μέχρι διοικητικό στέλεχος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, στηρίζοντας την δραστηριότητά τους όπως και κάθε κοινωνική δραστηριότητα.
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο έχαιρε της γενικής εκτιμήσεως και αναγνωρίσεως, ανήκοντας στα πρόσωπα κοινής αποδοχής ανεξαρτήτως επί μέρους, ιδεολογικών, κοινωνικών και επαγγελματικών χώρων.
Και όπως είναι γνωστό, η απώλεια τέτοιων προσώπων, ιδίως δε όταν είναι πρόωρη όπως η προκειμένη, καθώς ο Νεόφυτος ήταν μόλις 60 ετών, πάντοτε αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε κάθε κοινωνία.
Δεν αφήνει, όμως, κανένα κενό στην συλλογική μνήμη, γι αυτό και η μνήμη του Νεόφυτου Παπαδόπουλου θα είναι αιώνια.
Η εκφορά του θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από τον ιερό ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Χειμαδιού.
Καλό Παράδεισο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]