«Πανστρατιά» αιρετών δήμου του Κιλκίς γιά τους εμβολιασμούς

Γενικά /

Της καθολικής αποδοχής των αιρετών δήμου Κιλκίς έτυχε, κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 12.7.21, η ενημερωτική «πανστρατιά» για την προώθηση των εμβολιασμών, την οποία κήρυξε η διοίκηση.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας εντασσόταν και η κοινή δήλωση του δημάρχου και των επικεφαλής των συνδυασμών, με την οποία προτρέπονται όλοι οι πολίτες να εμβολιασθούν.

Η ανωτέρω συνεδρίαση ξεκίνησε με παράθεση στατιστικών στοιχείων γιά τους εμβολιασμούς από τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη.

Σύμφωνα με αυτά, στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς έχουν εμβολιασθεί μέχρι στιγμής 57.574 πολίτες, ποσοστό 71,6%.

Με την πρώτη δόση εμβολιάσθηκαν 31.170 (38,8%) και με την δεύτερη ή με το μονοδοσικό εμβόλιο 28.593 (35,43%).

«Οφείλουμε να εμβολιασθούμε όλοι»

«Ελπίζουμε», είπε ο κ.Κυριακίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας να κάνει σύντομα πράξη την δέσμευσή του, ώστε να αποκτήσουμε και εμείς, ως δήμος, υγειονομική κάρτα, προκειμένου να έχουμε άμεση πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία». Και συνέχισε: «Την τελευταία εβδομάδα ανιχνεύθηκαν είκοσι κρούσματα έναντι εννέα της προηγούμενης, από τα οποία τα δεκαοκτώ σε κατ’ οίκον περιορισμό και δύο σε νοσηλεία. Οφείλουμε να εμβολιασθούμε όλοι, ώστε να αποφύγουμε ένα τέταρτο «κύμα» της πανδημίας και να μην βιώσουμε όσα βιώσαμε στα προηγούμενα».

Ο κ.Κυριακίδης υπενθύμισε την κοινή προτρεπτική δήλωση των τριών βουλευτών, του αντιπεριφερειάχη και των δύο δημάρχων υπέρ των εμβολιασμών, ενώ έκανε την αναφορά και στην υπ’ αυτόν σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, κατά την οποία αποφασίσθηκε η κοινή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους εμβολιασμούς και ενθάρρυνσής τους να εμβολιασθούν.

«Τέταρτη σε όλη την χώρα»

Εν συνεχεία ανέφερε, ότι με την βοήθεια του δήμου εμβολιάσθηκαν 38 συμπολίτες, που είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε επειδή δεν είχαν κάποιον από τον περίγυρό τους πριν από την παρέμβαση του δήμου. Επίσης, άλλοι 21 συμπολίτες 80 ετών και άνω δήλωσαν συμμετοχή στο κοινό εμβολιαστικό πρόγραμμα ΕΟΔΔΥ, περιφέρειας Κ.Μακεδονίας και δήμου Κιλκίς. Εξ άλλου, συνεχίζονται οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης («ράπιντ τεστ»). Τέλος, ο κ.Κυριακίδης είπε, ότι η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς καταλαμβάνει μέχρι στιγμής την τέταρτη θέση της πανελλαδικής κατάταξης ως προς την εμβολιαστική κάλυψη.

«Έως το τέλος του Καλοκαιριού»

Στο θέμα αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου, ως εκπρόσωπος του μη συμμετασχόντος λόγω αντικειμενικού κωλύματος επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρι του πολίτη» Δημήτρη Αγαθόπουλου: «Θέλω να πιστεύω, ότι οι συνδημότες μας, και ειδικώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι αντιμετωπίζοντες διάφορα προβλήματα, θα εμβολιασθούν τουλάχιστον έως το τέλος του Καλοκαιριού. Θα ήθελα η όλη προσπάθεια να στεφθεί υπό πλήρους επιτυχίας».

«Συντάσσομαι μεν, αλλά…»

«Σύμπλευση» με την απόφαση για την ενημερωτική εκστρατεία, αλλά με διαφορετική προσέγγιση ως προς το συνολικό θέμα των εμβολιασμών, κατέδειξε η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Φαχουρίδη, που χαρακτήρισε ως θετική την πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου γιά την σύσκεψη των επικεφαλής των συνδυασμών, σημειώνοντας ότι το προσκλητήριο στην τοπική κοινωνία απευθύνεται από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, και όχι μόνον από τους επικεφαλής των συνδυασμών, «με κατεύθυνση και αποτέλεσμα την πραγματοποίηση του εμβολιασμού».

Κατόπιν ο κ.Φαχουρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Συντάσσομαι με το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης, παρ’όλο που αυτό δεν εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος των απόψεών μου γιά το θέμα, ιδίως δε γιά την αιτία. Διότι, αυτό, το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει τον λαό μας γιά τον εμβολιασμό. Αντ’ αυτού «έρριξε την καυτή πατάτα» στην τοπική διοίκηση, να πείσει, δηλαδή, αυτή τον κόσμο να τρέξει να εμβολιασθεί. Οι αιτίες, που δημιουργούν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό ή και άρνηση, είναι πολλές, και οφείλονται στις δεκάδες αντικρουομένων απόψεων επιστημόνων, που έχουν «θρονιαστεί» στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, «πιπιλίζοντας» την ίδια «καραμέλα» κα «δείχνοντας-κουνώντας το δάκτυλο» στον λαό μετατοπίζοντας τις ευθύνες σ’ αυτόν.

«Δεν θα τους πείσει»

Γι΄αυτό ακριβώς υπάρχει και μία κατηγορία ανθρώπων, που δεν θα τους πείσει ούτε το μήνυμα του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται γιά μία έως σήμερα λανθασμένη πολιτική απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Είμαστε αντίθετοι σε άλλον ένα διαχωρισμό των πολιτών, αυτήν την φορά δια του εμβολιασμού.

Αυτή, που πρέπει «να βγεί μπροστά» και να έχει τον πρώτο λόγο, είναι η ιατρική κοινότητα, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο».

Ο κ.Φαχουρίδης άσκησε κριτική στην επιλογή του «μπόνους» των 150 ευρώ στους νέους, γιά να εμβολιασθούν, χαρακτηρίζοντάς την ως «δωροδοκία, που επιτείνει την δυσπιστία γιά τον εμβολιασμό».

«Ναι στην πρωτοβουλία»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Μαζί μπορούμε» Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου γιά την κοινή δήλωση δημάρχου-επικεφαλής συνδυασμών, ενώ συμφώνησε με την άποψη του ότι «αιχμή του δόρατος» της ενημερωτικής εκστρατείας υπέρ των εμβολιασμών πρέπει να είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς με την συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς και την υποστήριξη του δήμου.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Αναγνώστης (Νότης) Μοσχοτόγλου, του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς», που χαρακτήρισε ως θετική την πρωτοβουλία του δήμου γιά την κοινή ενημερωτική εκστρατεία, ζητώντας να γίνει αυτή και με έντυπο υλικό, πέρα από την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων.

Ο «κύκλος» των αναφορών «έκλεισε» με την δημοτική σύμβουλο Μαρία Μασμανίδου, που πρότεινε την εκ μέρους του δήμου συγκρότηση επιτροπής εθελοντών ιατρών, που να δίνουν απαντήσεις σε πολίτες, οι οποίοι ερωτούν αν μπορούν να εμβολιασθούν ή όχι λόγω προβλημάτων υγείας.

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]