Αθλητισμός

Πανηγυρική η «στέψη» του πρωταθλητή ΓΑΣΚ (Βίντεο)

Ήταν ήδη πρωταθλητής βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν η ημέρα της «στέψης» του, που «επεκύρωνε» και τυπικώς την επάνοδό του στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού χειροσφαίρου.

Έτσι, ο ενός έδρας αγώνας της περιόδου με τον επί κάποιο διάστημα ανταγωνιστή Φοίβο Συκεών Θεσσαλονίκης απετέλεσε… την «γιορτή» της «στέψης».

Ούτως ή άλλως, το αγωνιστικό σκέλος ήταν ήσσονος σημασίας, καθώς ο Φοίβος, παρά την αξιοπρεπή παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και την φιλότιμη προσπάθειά του, αδυνατούσε να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον ΓΑΣΚ, ακόμη και σε διαστήματα που αυτός έπαιζε… με «κατεβασμένα» χέρια.

Με αυτά τα δεδομένα το τελικό 29-22, ύστερα από το 17-10 του πρώτου ημιχρονίου, απλώς «κατέγραψε» την ανωτερότητα της ομάδας του Κιλκίς σ’ αυτόν τον αγώνα, την οποία επέβαλε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο σημείο αναφοράς σ’ αυτήν την τελευταία εντός έδρας συνάντηση είναι, ότι διεξήχθη ενώπιον χιλίων και πλέον θεατών, με κάποια υπέρβαση, δηλαδή, … της συνολικής χωρητικότητας του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κιλκίς!

Που σημαίνει, ότι χάρη σ’ αυτήν την ομάδα, ο φίλαθλος κόσμος του Κιλκίς επιστρέφει στην εξέδρα και πλαισιώνει και πάλι τον ΓΑΣΚ στην έκταση και τον βαθμό, με τον οποίο τον πλαισίωσε κατά την μακρά πορεία του στην ανώτερη εθνική κατηγορία, δυναμώνοντας και πάλι το «φως» της «λάμψης» που εξέπεμπε και εκπέμπει το Κιλκίς εδώ και πάνω από τέσσερες δεκαετίες ως μία από τις πλέον παραγωγικές «κυψέλες» του ελληνικού χειροσφαίρου.

Και αυτή η πλήρης αποκατάσταση της στενής σχέσης ομάδας-φιλάθλου κόσμου αφ’ενός μεν σηματοδοτεί ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου, αφ’ετέρου δε δημιουργεί προοπτικές περαιτέρω ανόδου του.

Αρκεί, φυσικά, από την σχέση αυτή να προκύψουν και καλύτερα οικονομικά δεδομένα, ώστε ο ΓΑΣΚ να βρεθεί σε θέση να επιλέγει αντικειμενικούς σκοπούς, που να μην περιορίζονται στην απλή ανανέωση της παραμονής στην α1 εθνική κατηγορία.

Στον αγώνα του «πανηγυρικού επιλόγου» η τεχνική ηγεσία χρησιμοποίησε και τους δεκαέξι παίκτες, στέλνοντας ένα ανεπίδεκτο «ερμηνειών» μήνυμα σε σχέση με την δυναμικότητα και τις δυνατότητες της ομάδας αλλά και του «φυτωρίου» της, που της επιτρέπει να στηρίζεται κατά βάσιν στις δικές της δυνάμεις.

Η σύνθεση:

Βαφειάδης (Τριανταφύλλου), Κυπραίος 5, Στογιάνοβιτς 4, Δημάκης 4, Γιαννακόπουλος, Στ.Φαχουρίδης 2, Ελευθεριάδης, Καρβουνίδης, Νάκος 3, Λασκαρούδης, Α.Μαυρόπουλος 1, Καρυοφύλλης 1, Ταραμονλής 3, Α.Φαχουρίδης 1, Χ.Μαυρόπουλος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα