Κοινωνία

Πανηγυρικά τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης του Κιλκίς

emporopanigiris_5emporopanigis_6emporopanigis_5Σε μια γιορτή, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα εμπορικά εκθέματα να προσελκύουν το ενδιαφέρον δημοτών και πλήθους επισκεπτών, εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα της ετήσιας εμποροπανηγύρεως Κιλκίς, την Τετάρτη 3.9.14. Η πλατεία Δημαρχείου γέμισε από κόσμο που έδειχνε να απολαμβάνει τις μνήμες της λαϊκής παράδοσης, οι οποίες σε χορευτική πράξη αποδόθηκαν άψογα από τα χορευτικά συγκροτήματα του «Αγίου Τρύφωνα», των «Αργοναυτών», της Θρακικής Εστίας, του Λυκείου Ελληνίδων, του «Φλάμπουρα», του «Αρκαδίου» και του ΚΑΠΗ του δήμου Κιλκίς.

Τα εγκαίνια της εμποροπανηγύρεως κήρυξε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο θεσμός αυτός έχει βαθειές ιστορικές ρίζες και αναπτύσσεται συνεχώς με οικονομικές και εμπορικές λειτουργίες. Η εμποροπανήγυρις επεκτείνεται χωροταξικά, φιλοξενεί επισκέπτες εντός και εκτός ”τειχών” του δήμου Κιλκίς και διανθίζεται με ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα. Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα μεριμνήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση της εμποροπανηγύρεως, με ενέργειες που θα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην αύξηση της εμπορικής κίνησης, στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και τέλος στην πολιτιστική ανάταση του δήμου Κιλκίς, με προσεγμένες και ποιοτικές επιλογές. ”Το σημαντικότερο όμως, που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι η εμποροπανήγυρις είναι ο αγαπημένος τόπος συνάντησης των δημοτών μας και υπό αυτή την έννοια πρέπει να περιβάλλουμε το θεσμό με ιδιαίτερη φροντίδα αναδεικνύοντας τα γνωρίσματά του” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σισμανίδης.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησαν οι αρχιμανδρίτες της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου π. Αρσένιος και π. Απόστολος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος.

Στο πλαίσιο της εμποροπανηγύρεως, ο δήμαρχος Κιλκίς περιηγήθηκε στα εκθεσιακά περίπτερα της «Τέχνης», του Λυκείου Ελληνίδων, της ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς οι «Αργοναύτες», του συλλόγου γονέων και υποστηρικτών του κέντρου κοινωνικής στήριξης και του συλλόγου Σαρακατσαναίων ο ”Φλάμπουρας”, που θα λειτουργήσουν στο χώρο του δημαρχείου έως την προσεχή Κυριακή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα