Αθλητισμός

Πανηγύρι τίτλου στην Κρηστώνη μετά το 2-0 επί της Α.Ε. Πολυκάστρου

Από το Σάββατο 26-4-14 ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης είναι πρωταθλητής ΕΠΣΚ περιόδου 2013-14.
Η ομάδα του σιδηροδρομικού σταθμού Κιλκίς κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της χάρη στην νίκη της επί της αντίστοιχης της ΑΕ Πολυκάστρου με 2-0, στον τελευταίο από τους κατατακτήριους αγώνες γι’αυτήν.
Έτσι, τώρα θα διεκδικήσει την άνοδό της στην γ’ εθνική κατηγορία σε νέα διαδικασία κατατακτηρίων αγώνων με τις πρωταθλήτριες των νομών Πέλλης, Ημαθίας και Πιερίας.
Ο αγώνας, που έκρινε τον τίτλο, διεξήχθη στο γήπεδο Σταυροχωρίου, τύποις φετινή έδρα του ΠΑΟΚ, το οποίο ελάχιστα διέφερε από τέλμα λόγω της συνεχούς βροχοπτώσεως, η οποία είχε ξεκινήσει αρκετές ώρες πριν την έναρξη.
Υπό τέτοιες συνθήκες ήταν λογικό να εξελιχθεί η αναμέτρηση σε αντιπροσωπευτική εκείνων, που κρίνονται από την σωματική αντοχή και το αγωνιστικό πάθος.
Και στα δύο πλειοδότησε ο ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας να «πατήσει» καλύτερα στο γήπεδο, να εξουδετερώσει κάθε απειλή της ΑΕ Πολυκάστρου, να διατηρήσει την εδαφική υπεροχή κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, να δημιουργήσει πολύ περισσότερες ευκαιρίες και, εν τέλει να φτάσει δικαίως στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.
Η ΑΕΠ δεν περιορίσθηκε σε παθητικό ρόλο. Αντιθέτως, και οι δικοί της παίκτες προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Ωστόσο, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε καθοριστική η απουσία των επτά στελεχών, που δεν προσέφεραν υπηρεσίες στους κατατακτήριους αγώνες λόγω οικονομικών διαφορών με τη διοίκηση.
Τα τέρματα της νίκης – τίτλου του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Ι.Μαυρόπουλος (22’) και Αλμασίδης (31’).
Από αξιόλογες μέχρι σημαντικές ευκαιρίες έχασαν οι Γ. Ιωαννίδης (10΄) Παπάκης (38΄), Νικολαϊδης (57΄), Παπαδόπουλος (75΄) και Δ. Ιωαννίδης (80΄).
Από πλευράς ΑΕΠ «απείλησαν» οι Αρκούδας και Ζεϊμπεκέρης.
Διαιτήτευσε ο Λαζαρίδης.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ: Κυριακίδης, Δημόπουλος, Δασκάλου, Κ. Πότκας, Παπάκης, Παπαδόπουλος, Ι. Μαυρόπουλος, Παυλίδης, Νικολαϊδης (73΄ Τσοποζίδης), Γ. Ιωαννίδης, Γ. Ιωαννίδης (89΄ Δεδεκάκης), Αλμασίδης (51΄ Δ. Ιωαννίδης).
ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ: Γκλαβέρης, Ιωαννίδης (46΄ Χατζηασλανίδης), Μουρατίδης, Παπάκης, Φερεσίδης, Πορταρίδης (81΄Στεργιούλας), Ευθυμιάδης, Καλόνικος, Ζεϊμπεκέρης (56΄ Λιτσένι), Τοσουνίδης, Αρκούδας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα