Πολιτισμός

Προκηρύχθηκε ο 19ος πανελλήνιος ποιητικός διαγωνισμός της «Τέχνης»

Τον 19ο πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», που υποστηρίζεται από το υπουργείο πολιτισμού προκήρυξε η «Τέχνη».
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

– Να μην έχουν εκδοθεί.

– Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα.

– Να είναι 20 μέχρι 30 σελίδες η κάθε μία.

-Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελλος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.
Τα ποιητικά έργα δεν θα επιστραφούν.
Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το α΄ βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της «Τέχνης» Κιλκίς δεν ξαναβραβεύονται.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Μαρτίου 2014 στην διεύθυνση: «Τέχνη» ΜΚΕ Κιλκίς, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Κιλκίς 611 00, τηλ. 23410 24217, κινητό 6944 244761.
Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου.
Η κρίση των έργων θα γίνει από επταμελή κριτική επιτροπή, την οποία συγκροτούν οι:
– Ζωή Σαμαρά, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ., πρόεδρος
– Κούλα Αδαλόγλου, ποιήτρια-πεζογράφος
– Δημήτρης Γουνελάς, νεοελληνιστής
– Κική Δόγια-Πλόχουρα, φιλόλογος
– Σόνια Λευκίδου, φιλόλογος
– Μαρία Λιτσαρδάκη, επίκουρη καθηγήτρια Α.Π.Θ.
– Αφροδίτη Σιβετίδου, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (α΄ 500 ευρώ, β΄ 300 ευρώ και γ΄ 200 ευρώ) θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο ομοίωμα του ‘’Κούρου του Ευρωπού’’.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής της 101ης επετείου της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς με την επωνυμία «Ελευθέρια» τον Μάιο του 2014.
Στην τελετή απονομής των επάθλων του 19ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’, η «Τέχνη» Κιλκίς θα καλέσει τα τακτικά μέλη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν βραβευτεί στους δεκαοκτώ διαγωνισμούς της, να ακούσουν με της θεατρικής σκηνής του συλλόγου να διαβάζει ποιήματά τους και να μιλήσουν σ’ αυτους που θα βραβευθούν φέτος για την συμβολή της διάκρισής τους στην ποιητική πορεία τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα