Κοινωνία

Ένα πανελλήνιο βραβείο γιά το δημοτικό σχολείο Χέρσου

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην κινηματογραφική ομάδα του δημοτικού σχολείου Χέρσου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 17ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά με την επωνυμία «Camera zizanio» όπου και συμμετέσχε με την ταινία «Χωρίς αύριο» στο ελληνικό τμήμα για ηλικίες 4-12 ετών.

Στο σκεπτικό της βράβευσης τονίζονται τα εξής: «Στις προβολές του ελληνικού τμήματος της Camera Zizanio είδαμε πολλές ταινίες μικρού μήκους και από σχολεία αλλά και ατομικές παραγωγές. Επιλέξαμε να βραβεύσουμε αυτές διότι οι δημιουργοί τους κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία μέσα από έξυπνα σενάρια και καλές κινηματογραφικές τεχνικές να μας παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα και να περάσουν θετικά μηνύματα για αξίες όπως η φιλία, η φροντίδα για το περιβάλλον, τα δικαιώματα και κυρίως πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους»

Η ταινία είναι παραγωγής Απριλίου-Μαϊου 2015 και γυρίστηκε με ευθύνη των μαθητών της έκτης τάξης (τωρινής πρώτης γυμνασίου Χέρσου) που έγραψαν και το σενάριο και με την εμψύχωση των εκπαιδευτικών Δημήτρη Μπάμπη και Γιάννη Τσιτσίμη ενώ την μουσική επένδυση έγραψε η εκπαιδευτικός μουσικής Ευγενία Πατίκα.

Η ταινία έχει δεκάλεπτη διάρκεια και αναφέρεται στα θέματα της αποξένωσης και απομόνωσης μέσα στο σχολικό περιβάλλον αλλά και στη δύναμη της φιλίας που ξεπερνά τα λάθη και αλλάζει τα πάντα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]