Πολιτισμός

Πανελλήνιο βραβείο στον δάσκαλο Γιάννη Τσιτσίμη

Στον Γιάννη Τσιτσίμη, δάσκαλο και διευθυντή του ολοκημέρου δημοτικού σχολείου Χέρσου, απονεμήθηκε για το 2017 το βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή, για τον Έλληνα Δάσκαλο».

Το βραβείο απονέμεται πάνω σε ετήσια βάση σε εν ενεργεία δάσκαλο ή άλλης ειδικότητας εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για την φιλαναγνωσία, την παιδική λογοτεχνία και την εν γένει καινοτομία στον χώρο της προώθησης της βιβλιοθήκης για παιδιά και νέους..

Το βραβείο απονεμήθηκε από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης IBBY (του κύκλου για το ελληνικό παιδικό βιβλίο) σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) και την Εταιρία Συγγραφέων ενώ συνοδεύεται από έπαθλο από τις εκδόσεις «Αγκυρα» (βιβλία αξίας 300 ευρώ).

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού, της εθνικής βιβλιοθήκης και της μουσικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», του μεγάρου μουσικής Αθηνών το Σάββατο 1.3.17.

Το βραβείο και το έπαθλο επέδωσε στον Γιάννη Τσιτσίμη η μεγάλη μορφή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, συγγραφέας κ. Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Τσιτσίμης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασε σχέδιο για δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για ενηλίκους στην κοινότητα Χέρσου σε συνεργασία με τον τοπικό φορέα αυτοδιοίκησης και πιθανούς εθελοντές ως υποστηρικτές του σχεδίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα