Αθλητισμός

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Δημήτρη Παυλίδη του Αίαντα στη δισκοβολία με 64,90 μ.

Νέο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία Ανδρών σημείωσε ο Δημήτρης Παυλίδης του Αίαντα Κιλκίς στους Αγώνες Kansas Relays.

Ο νεαρός αθλητής σημείωσε στη δεύτερη προσπάθεια του 64,90 μ. και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ του Σάββα Πανάβογλου, το οποίο ήταν 63,18 μ. και κρατούσε από το 2002. Ο αθλητής έκανε φοβερό αγώνα, αφού είχε συνολικά πέντε βολές πάνω από τα 61,00 μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο αθλητής του Αίαντα βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ23 του Κώστα Γεωργακόπουλου, το οποίο ήταν 62,58 μ. από το 1983 και ήταν μέχρι σήμερα η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στους Άνδρες.

Ο 20χρονος ξεκίνησε με 61,28 μ., συνέχισε με το 64,90 μ., πέτυχε 59,26 μ. στην τρίτη βολή κι έπειτα διαδοχικά 61,91 μ., 61,96 μ., 62,22 μ. και να ολοκληρώσει τον καλύτερο μέχρι σήμερα αγώνα της καριέρας του.

Ο Κιλκισιώτης αθλητής, που προπονείται στο Κάνσας, έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23 και παράλληλα να σκέφτεται, μέσα από το σύστημα ράνκινγκ, τη συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, όπως το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και οι Ολυμπιακοί του Παρισιού.

Ο Δημήτρης Παυλίδης είχε ατομικό ρεκόρ 59,73 μ. από τις 30 Μαρτίου του 2023. Η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια απέκτησε και πάλι δισκοβόλο με επιδόσεις πάνω από τα 60 μ., αφού η τελευταία φορά που ένας Έλληνας σημείωσε επίδοση πάνω από το συγκεκριμένο φράγμα ήταν το 2017 ο Γιώργος Τρέμος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]