Γενικά

Πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη

Με την συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολείων διαφόρων περιοχών της χώρας μας πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4.4.15.
Το φεστιβάλ αποτελεί τόπο συνάντησης για την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων στο «τοπίο» των ΜΜΕ αλλά και των προβληματισμών σχετικώς με αυτά.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Βασικός στόχος είναι οι μαθητές με την βοήθεια επαγγελματιών σε θέματα τεχνικά και περιεχομένου να εκφραστούν δημιουργικώς με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, να κατανοήσουν το τοπίο των ΜΜΕ, της επικοινωνίας και να προβληματιστούν σχετικά με την λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Την Παρασκευή 3.4.15 στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (περίπτερο 8) της ΔΕΘ οι συμμετέχοντες μαθητές με την καθοδήγηση και συντονισμό των εκπαιδευτικών θα παρουσιάσουν την εργασία τους σε poster ή/και ηλεκτρονικώς, και θα λάβουν μέρος σε παράλληλες δράσεις για την παραγωγή εκπομπών και τη «ζωντανή» μετάδοση του φεστιβάλ στο Ευρωπαϊκού Σχολείου Ραδιοφώνου (www.europeanschoolradio.eu).
Επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ανακοινώσεις των σχολείων παραγωγών ραδιοφωνικών εκπομπών και να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα «Το μαθητικό ραδιόφωνο στην εκπαίδευση. Η πρόκληση της ψηφιακής εποχής».
Το Σάββατο 4.4.15 στην κεντρική δημοτική Θεσσαλονίκης μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι των ΜΜΕ συζητούν για την αγωγή στα ΜΜΕ της ψηφιακής εποχής, το μαθητικό ραδιόφωνο στην εκπαίδευση και τη διεύρυνση του δικτύου του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ραδιοφώνου.
Το δεύτερο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου για ραδιοφωνικούς παραγωγούς, μαθητές και μαθήτριες, συνδιοργανώνουν:
• Η εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση του υπουργείου πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων και
• Η επιστημονική εταιρία «European School Radio («Ευρωπαϊκού Σχολείου Ραδιοφώνου»), το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο,
σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων της διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Το φεστιβάλ στηρίζουν ενεργώς με δράσεις τους το τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ., τα τμήματα πληροφορικής και ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το μουσείο ραδιοφώνου.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προκηρύχθηκε διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος με τίτλο «Κάν’ το ν΄ ακουστεί» και θα βραβευτούν οι ομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτόν.
Το φεστιβάλ θα μεταδίδεται «ζωντανά» μέσω διαδικτύου από τον δικτυακό τόπο http://2fest.europeanschoolradio.eu/».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]