Κοινωνία

Σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρητορικής Τέχνης διακρίθηκε η Κιλκισιώτισσα Δ.Φρονιμοπούλου

Μια αξιοσημείωτη διάκριση σημείωσε η Κιλκισιώτισσα Δέσποινα Φρονιμοπούλου, από την Ποντοηράκλεια.
Η 16χρονη μαθήτρια της πρώτης τάξης του όγδου λυκείου Θεσσαλονίκης πρώτευσε με την ομάδα της σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρητορικής, με τίτλο «Ελληνικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης».

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18.3.18, σε αίθουσα των εκπαιδευτηρίων «Άγιος Παύλος» Πανοράματος Θεσσαλονίκης, και σ΄αυτόν έλαβαν μέρος 64 τριμελείς ομάδες. Η ομάδα της Φρονιμοπούλου κατετάγη πρώτη, ενώ η ίδια κατέλαβε την δεύτερη θέση στην ατομική κατάταξη.

Η επιτυχία της Φρονιμοπούλου, που είναι εγγονή του αλησμόνητου αγροτοσυνδικαλιστή και πολιτευτή Γιώργου Φρονιμόπουλου, προσλαμβάνει ιδιαίτερη αξία, αν αναλογισθεί, ότι τόσο η ίδια όσο και τα άλλα μέλη της ομάδας της ήταν από τα ελάχιστα που φοιτούν σε δημόσιο σχολείο.

Όπως ορίζει η προκήρυξη, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες λυκείου και γυμνασίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δέσποινα Φρονιμοπούλου διακρίθηκε στον ανωτέρω πανελλήνιο διαγωνισμό μόλις τρεις μήνες μετά την άλλη σημαντική επιτυχία της να καταταγεί μέσα στην πρώτη εικοσάδα διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού προσωμοίωσης επιτροπών του ΟΗΕ.

Αν μη τι άλλο, μπορεί να γίνει λόγος για ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο στην τέχνη της ρητορικής, η μελλοντική πορεία του οποίου αναμένεται με ενδιαφέρον.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη