Γενικά

Πανελλήνιες 2015 | Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Φυσική και Ιστορία

Προτελευταία μέρα Πανελληνιών για πολλούς, τελευταία μέρα για ακόμη περισσότερους ! Σήμερα η πλειοψηφία των υποψηφίων ολοκληρώνει τις εξετάσεις στα μαθήματα που εξετάζονται Πανελλαδικά και προετοιμάζεται για τα ενδοσχολικά με όσες δυνάμεις έχουν απομείνει. Την Τρίτη 02.06 οι μαθητές που θέλουν να επιλέξουν στο βιογραφικό τους σχολές από το 5ο επιστημονικό πεδίο, εξετάζονται στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και έτσι απομένουν μόνο τα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών και του σχεδίου καθώς και οι εξετάσεις για τις Στρατιωτικές σχολές.

Σήμερα λοιπόν οι μαθητές των δύο κύκλων της τεχνολογικής κατεύθυνσης και της θετικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στη Φυσική και οι μαθητές της θεωρητικής στην Ιστορία.

Σύμφωνα με τον Ο.Ε.Φ.Ε. τα θέματα στην Ιστορία ήταν :

Τα θέματα της Ιστορίας Θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν κατανοητά και παρέπεμπαν σε συγκεκριμένα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, διότι υπήρχαν συγκεκριμένες φράσεις κλειδιά. Στο πρώτο μέρος το θέμα Β. 1α απαιτούσε αφαιρετική ικανότητα του μαθητή. Στο δεύτερο μέρος οι απαντήσεις απαιτούσαν τη συνδυαστική ικανότητα του μαθητή για τη διαχείριση των Ιστορικών παραθεμάτων και για την επιτυχή έκβαση της εξέτασης.

Ενώ για τα θέματα της Φυσικής ανακοινώθηκαν τα παρακάτω :

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφώς διατυπωμένα και αρκετά απαιτητικά. Ένας μαθητής έπρεπε να έχει κατανοήσει πλήρως τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων. Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από πέρσι και κατά την άποψη μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών και όχι σε εισαγωγικές εξετάσεις μαθητών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα των εξετάσεων :

Πανελλήνιες 2015 – Ιστορία – Θέματα

Πανελλήνιες 2015 – Φυσική – Θέματα

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα σύμφωνα με το φροντιστήριο Μεθοδικό :

Πανελλήνιες 2015 – Ιστορία – Απαντήσεις

Πανελλήνιες 2015 – Φυσική – Απαντήσεις

Περισσότερα
Δείτε ακόμα