Γενικά

Πανελλήνιες 2015 | Θέματα και απαντήσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Σήμερα οι υποψήφιοι κλήθηκαν να δώσουν το μάθημα Γενικής Παιδείας που επέλεξαν να εξεταστούν. Έτσι λοιπόν σήμερα δόθηκαν η Ιστορία, η Φυσική, η Βιολογία και τα Μαθηματικά Γενικής παιδείας.

Τα θέματα της Βιολογίας όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ο.Ε.Φ.Ε. :

Τα θέματα ήταν απαιτητικά και αρκετά σε έκταση για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές που είχαν κατανοήσει σε βάθος τις έννοιες του μαθήματος. Υπάρχουν συνδυαστικές ερωτήσεις που απαιτούσαν κριτική ικανότητα. Οι μαθηματικοί υπολογισμοί (έστω και απλοί) ίσως να δυσκολέψουν τα παιδιά της θεωρητικής.

Τα θέματα της ιστορίας σχολιάζονται ως εξής :

Ένας υποψήφιος που είχε προετοιμαστεί επαρκώς θα μπορούσε να ανταποκριθεί χωρίς δυσκολία στα σημερινά θέματα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας. Αναφέρονταν σε καίρια και σημαντικά ιστορικά γεγονότα και ιδιαίτερα οι πηγές κάλυπταν κρίσιμες ιστορικές περιόδους της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους.

Καθώς για τα θέματα των Μαθηματικών η Ο.Ε.Φ.Ε. αναφέρει :

Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένα και για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Ήταν σαφώς πιο δύσκολα από πέρυσι, το άριστα επιτυγχάνεται δυσκολότερα συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Τέλος, για τα θέματα της Φυσικής η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν :

Τα θέματα της Φυσικής Γενικής Παιδείας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης, είναι σαφή, επιστημονικά τεκμηριωμένα, έχουν μια πειραματική προσέγγιση της Φυσικής και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα των σημερινών μαθημάτων :

Πανελλήνιες 2015 – Βιολογία Γενικής Παιδείας – Θέματα

Πανελλήνιες 2015 – Ιστορία Γενικής Παιδείας – Θέματα

Πανελλήνιες 2015 – Μαθηματικά Γενικής Παιδείας – Θέματα

Πανελλήνιες 2015 – Φυσική Γενικής Παιδείας – Θέματα

Παρακάτω δίνονται οι απαντήσεις στα θέματα από το φροντιστήριο μεθοδικό :

Πανελλήνιες 2015 – Βιολογία Γενικής Παιδείας – Απαντήσεις

Πανελλήνιες 2015 – Ιστορία Γενικής Παιδείας – Απαντήσεις

Πανελλήνιες 2015 – Μαθηματικά Γενικής Παιδείας – Απαντήσεις

Πανελλήνιες 2015 – Φυσική Γενικής Παιδείας – Απαντήσεις

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα