Πολιτική

Πανελλήνια “πρωτιά” σε ψευδείς … “Ειδήσεις” μετά το συλλαλητήριο

Φαίνεται, ότι το μαζικό γιά τα δεδομένα της συγκυρίας συλλαλητήριο εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές υγείας του νομού, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς την Παρασκευή 20.8.21, ενόχλησε κάποιους «κύκλους» τοπικής ενημέρωσης.

Και η ενόχληση αυτή εκφράσθηκε με εκ μέρους των… πανελλαδική «πρωτιά» σε ψευδείς… «Ειδήσεις», που αναπαράχθηκαν από πλήθος εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων!

Έτσι, από το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα έγινε αναφορά σε πανελλαδικώς πρώτη απόφαση, που έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, από δικαστήριο του Κιλκίς απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας, ενώ είχε αποκρύψει ότι είχε ήδη προηγηθεί ανάλογη απόφαση δικαστηρίου του Βόλου αρκετές ημέρες νωρίτερα (Τρίτη 16.8.21)!

Μάλιστα, αυτή η αναφορά έγινε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου 21.8.21, δηλαδή λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στο Κιλκίς, και ενώ η απόφαση του δικαστηρίου του Κιλκίς είχε εκδοθεί την Τρίτη 17.8.21!

(Αλήθεια, πόσο «τυχαία» ή «συμπτωματική» είναι μία «πρώτη» ειδησεογραφική αναφορά την επομένη του συλλαλητηρίου;

Εκτός εάν οι εμπνευστές αυτής της αθλιότητας είχαν ήδη ενημερωθεί γιά τα τεκταινόμενα στις δομές υγείας των δήμων του νομού, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, από τα σχετικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή», που επίσης κοινοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες!).

Και οι κομιστές ψευδών ειδήσεων δεν αρκέσθηκαν σε αυτό, αλλά την Δευτέρα 23.8.21 απέσυραν από την ιστοσελίδα τους το περί πανελλαδικής πρωτιάς του δικαστηρίου του Κιλκίς, χωρίς, ωστόσο, να μπουν στον κόπο να κάνουν τουλάχιστον μία διευκρινιστική διορθωτική αναφορά, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η πραγματικότητα!

(Προφανώς, μπρος στον πανελλαδικό «τζερτζελέ» τι είναι η δημοσιογραφική δεοντολογία και, κυρίως, η αλήθεια).

Γιά την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» δμοσίευσε όλες τις «πτυχές» του θέματος, με την χρονική σειρά των επί μέρους στοιχείων του.

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]