Πολιτική

Στην πανελλήνια απεργία συμμετέχει ο εμπορικός σύλλογος Κιλκίς

Ο εμπορικός σύλλογος Κιλκίς αντιδρά στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγέλει η ελληνική συνομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για την προσεχή Κυριακή 7.5.17, προτρέπει τους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, θα προκαλέσει την κατεδάφιση οποιασδήποτε έννοιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και κοινωνίας και κάθε έννοιας θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά, ενώ θα αποδομήσει πλήρως την αγορά εργασίας».

Ειδικότερα η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Κιλκίς έχει ως εξης:

«Αποφασίζουν γιά εμάς, χωρίς μας.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο χώρο του λιανικού εμπορίου καταρρέει. Σε μια περίοδο που αναζητούνται απεγνωσμένα να βρεθούν τρόποι τόνωσης της ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης και ψυχολογίας του ΄Ελληνα, σε μια περίοδο, κατά την οποία οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, όσες έχουν παραμείνει εν λειτουργία, δίνουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης, «κινήσεις» που αφορούν στην απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, έρχονται να κατεδαφίσουν οποιαδήποτε έννοια αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και Κοινωνίας, οποιαδήποτε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά, αποδομούν πλήρως την αγορά εργασίας και εν τέλει καταστρέφουν ό,τι απέμεινε από τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα, το τελευταίο ανάχωμα διατήρησης των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.

Μόνον οι πολύ μεγάλους μεγέθους επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα, ενδεχομένως, να αντέξουν σε ένα τέτοιο καθεστώς.

Εάν καταρρεύσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο χώρο του λιανικού εμπορίου, τότε δεν θα μιλάμε για αύξηση ανεργίας, αλλά για πλήρη έλλειψη εργασίας.

Ο εμπορικός σύλλογος Κιλκίς, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της ελληνικής συνομοσπονδίας εμπορίου & επιχειρηματικότητας, καλεί τα εμπορικά καταστήματα του Κιλκίς να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία-διαμαρτυρία κατά της απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Και να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 7 Μαϊου 2017. Η αγορά είμαστε εμείς.

Διεκδικούμε το μέλλον της αγοράς μας και της δουλειάς μας».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα