Γενικά

Προσκλητήριο εργαζόμενων στην πανελλαδική απεργία

Στην αυριανή πανελλαδική απεργία, που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε ότι συμμετέχει ο σύλλογος εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Κιλκίς και Παιονίας, που καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις εγκαταστάσεις του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η γενική πανελλαδική απεργία στις 27 Νοεμβρίου 2014, ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η μαζική συμμετοχή μας είναι η μόνη απάντηση αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών της συγκυβέρνησης και της «Τριμερούς».

Η συγκυβέρνηση με την καθημερινή επικοινωνιακή «καταιγίδα» της αλλά και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού για την στάση των «αγορών» όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην χώρα μας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ετοιμάζει νέο μνημόνιο, το οποίο όπως και να το ονομάσει, το σίγουρο είναι ότι θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο εισόδημά μας (νέο μισθολόγιο), στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας (κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ), στην υγειονομική περίθαλψη (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και στα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα (νέος συνδικαλιστικός νόμος) που δήθεν θα έρθει να καταργήσει τα «προνόμια» των συνδικαλιστών, αλλά αντίθετα θέλει να φιμώσει την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζουν.

Γι’ αυτό, η μαζική, δυναμική και ενωτική συμμετοχή μας στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 27.11.14, είναι το πιο ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης ώστε να μπει ένα τέλος στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των «μνημονίων» της συγκυβέρνησης και της «Τριμερούς».

Συμμετέχει στην αυριανή απεργία η ΕΛΜΕ Κιλκίς
ΕΛΜΕ Κιλκίς: «Μόνιμη εργασία, όχι απολύσεις»
Την συμμετοχή της στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικώς στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27-11-14 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εργατικό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί. Ζητούμε:
Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στις διαθεσιμότητες! Καμμία απόλυση συναδέλφου
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας
Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα!
Να καταργηθεί ο νόμος για την αξιολόγηση
Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το λύκειο!
Δημόσιο και δωρεάν σχολείο που να χωρεί όλα τα παιδιά!».

Προσκλητήριο συμμετοχής στην αυριανή απεργία και για την ΝΤ/ΑΔΕΔΥ
ΝΤ/ΑΔΕΔΥ: «Δεν θα σταματήσουν αν …δεν τους ανατρέψουμε!»
Προσκλητήριο συμμετοχής στην αυριανή πανελλαδική απεργία και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκασταστάσεις του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί, απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα το νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.
Στην σχετική ανακοίνωση τονίζονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…. Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση ότι αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η επιδίωξη, επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των μνημονίων». Όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, η φορολογική λεηλασία, η δήμευση της πρώτης κατοικίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ο αυταρχισμός και ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων μας γυρίζουν σε προηγούμενες εποχές. Πρέπει να τους σταματήσουμε.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
• Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.
• Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
• Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
• Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
• Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
• Διεκδικούμε ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και νόμων….
…Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή και τα νέα αυτά εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, όπως το «μισθολόγιο πείνας» που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων για να ακυρώσουμε τους παραπάνω σχεδιασμούς.
Όλοι στους δρόμους!
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους ανατρέψουμε».

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα