Γενικά

Αρωμάτα και χρώματα στον…. «μεθυστικό» κόσμο του κρασιού

Στους «δρόμους» του …κρασιού που οδηγούν στα μικρά και πανέμορφα οινοποιεία στην περιοχή της Γουμένισσας και της Φιλυριάς «περπατήσαμε» και φέτος.

Έναν «δρόμο» μεθυστικό και συνάμα τόσο μαγευτικό, «πλημμυρισμένο» από τα χρώματα και αρώματα της Άνοιξης στις παρυφές του πανέμορφου Πάικου.
Με έναυσμα την εκδήλωση «Ανοικτές πόρτες» που διοργανώνει κάθε Μάιο ο σύνδεσμος οινοποιών Βορείου Ελλάδος ο «Μαχητής» γιά ακόμη μία χρονιά βρέθηκε σε τρία οινοποιεία της πανέμορφης περιοχής, αυτά του Ευάγγελου Χατζηβαρύτη στην Φιλυριά, των αδελφών Αστερίου και Περικλή Τάτση στην Γουμένισσα που συμμετείχαν στο εφετινό πρόγραμμα, και των αδελφών Αϊδαρίνη, που δεν συμμετέσχε σε αυτό.

Παρέα με δεκάδες επισκεπτών είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε, από «πρώτο χέρι» διάφορες ποικιλίες οινοποιημένου κρασιού με αυτόχθονα χαρακτηριστικά, όπως το περίφημο ξινόμαυρο αλλά και ποικιλίες ξενικών με ντόπιες προσμίξεις, σε μία πραγματική πανδαισία γεύσεων της γλώσσας και του ουρανίσκου, αλλά και παράλληλα να μυηθούμε στην τέχνη της οινοποιίας υπό τους ήχους και μουσικής, όπως συνέβη στην περίπτωση του οινοποιείου των αδελφών Αϊδαρίνη.

Με χαρά και ικανοποίηση διαπιστώσαμε την μεγάλη προσέλευση «μυστών» του κρασιού από τις ανατολικές περιοχές του νομού μας και κυρίως την πόλη του Κιλκίς, ανακατεμένους με Θεσσαλονικείς αλλά και ντόπιους, δείγμα του πόσο μπορεί να συμβάλει εκτός των άλλων και στον αγροτουρισμό η μαγευτική αυτή γωνιά του νομού μας.

Δυστυχώς, λόγω και του αστάτου καιρού και των προβλέψεων γιά βροχοπτώσεις η προσέλευση σε ωρισμένες περιπτώσεις δεν έλαβε τις διαστάσεις, που άξιζε αυτή η ευκαιρία, αλλά ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες ήταν ένα ταξίδι σε ένα «μεθυστικό» όνειρο.

Και αυτό που ελπίζουμε είναι «να μας έχει ο Θεός καλά, πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε…»!

 

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα