Αθλητισμός

«Παλληκαρίσιος» πρώτος βαθμός για τον ΓΑΣ Κιλκίς

Τον πρώτο βαθμό της στο φετινό πρωτάθλημα α1 εθνικής κατηγορίας απέσπασε η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς, φέρνοντας εκτός έδρας ισοπαλία με την αντίστοιχη του Φιλίππου Βεροίας με 21-21. Και τον απέσπασε παλληκαρίσια, παρουσιάζοντας ένα αξιόμαχο συγκρότημα συγκρότημα, που ξεχίλιζε απο πάθος, πείσμα και αποφασιστικότητα, συνδυάζοντας αυτά τα ψυχικά προσόντα με την γνωστή ποιότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Το σημαντικότερο ήταν, ότι ενώ η συνολική απόδοση του ΓΑΣΚ δεν έφτασε στα απολύτως επιθυμητά επίπεδα, σε σχέση με τις πραγματικές ικανότητες της ομάδας, αυτήν την φορά έλειψαν τα λίγα μεν πλην όμως μοιραία «νεκρά» διαστήματα που τον έκαψαν» τουλάχιστον στους δύο απο τους τρείς προηγηθέντες αγώνες. Αυτή η αξιοθαύμαστη σταθερότητα συνδυάσθηκε επωφελώς με την ψυχραιμία και το «καθαρό μυαλό», χάρη στο οποίο η ομάδα του Κιλκίς άντεξε και στα εξήντα λεπτά στην έντονη ψυχολογική πίεση, την οποίαν άσκησαν:
– Το «εκνευριστικό» προβάδισμα ενός-δύο τερμάτων της βεροιώτικης, που το απέκτησε περί το δέκατο λεπτό, χωρίς να μπορεί έκοτε να το διευρύνει, αλλά και με την αντίπαλο της να μην καταφέρνει να το εκμηδενίζει, παρα μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.
– Η άδικη αποβολή του «κινητήριου μοχλού» Γρηγοριάδη μόλις στο 23’, που ως πρόβλημα προστέθηκε στην εξ αιτίας τραυματισμού μειωμένη διάρκεια συμμετοχής των Δημάκη και Τάτση (έπαιξε μ ράμματα!) και στην απουσία των Μέγκα και Χοτζούδη.
– Το εξίσου «αχαλίνωτο» πάθος και η αγωνιστικότητα των παικτών του Φιλίππου, που κοντά στα άλλα προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά της δικής τους ομάδας που δημιούργησε η απουσία των Σανίκη και Μπαντή.
Σε ένα λοιπόν καθοριστικό για την περαιτέρων πορεία αγώνα, ο ΓΑΣΚ βρέθηκε στην αγωνιστική εκέινη κατάσταση, η οποία του επιτρέπει να διεκδικεί το καλύτερο οπουδήποτε, έστω και στον Φιλίππειο την επιβλοτική έδρα του ιστορικού και πολύ «ανεβασμένου» φέτος Φιλίππου. Και ο αγώνας αυτός υπήρξε αντάξιος του ονόματος, της ιστορίας της φανέλλας και της παραδοσιακής και της αγωνιστικής ποιότητας των δύο συγκροτημάτων, με έναν «επίλογο» ακατάλληλο για καρδιακούς! Έτσι δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης και ενώ ο Φίλιππος προηγείτο με 21-20, ο Κοτανίδης… «κατέβασε ρολά» μπροστά απο τον εντελώς μόνο απέναντί του Κωστελίδη. Ο ΓΑΣΚ εκμεταλλέυθηκε την σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα του , επιχείρησε γρήγορη επίθεση και έξι δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Θανάσης Παπαδόπουλος σημείωσε το τέρμα της ισοφάρισης, που έφερε και τον πρώτο φετινό βαθμό για την ομάδα του Κιλκίς.
Διαιτήτευσαν Πατιός και Τσιάνας
Οι συνθέσεις: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (απο το φύλλο αγώνα):
Κωστακίδης 1, Ζλατάνος, Βραζάλιτσα 2, Αρβανιτίδης, Μιχαηλίδης, Δόμπρης 3, Βασιάδης 1, Αποστολίδης, Δραγκιόλας, Θ. Κορωνάς, Δεληγιάννης 5, Ντόβας, Μάντζιος 1, Α. Κορωνάς, Ζευγαρόπουλος 1, Παπαδόπουλος 7.
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Κοτανίδης (Κοβλακάς), Τάτσης 1, Γρηγοριάδης 1, Δημούκης 1, Δούγιας 7, Σλαβασίδης, Δεληγιάννης 3, Λασκάκης, Ασίκης 1, Μαυρόπουλος, Αθ. Παπαδόπουλος 3, Σισμανίδης 4, Μπαλάσκας.

Η επόμενη αγωνιστική μέρα:
Σάββατο 8.11.14, 18.00 , ΓΑΣ Κιλκίς-Αναγέννηση Βύρωνος

Στην Βέροια, με 21-21 με τον Φίλιππο, ο πρώτος φετινός βαθμός του ΓΑΣΚ
Έδειξε «χαρακτήρα» σε «δύσκολη» έδρα

Τα πλήρη αποτελέσματα
ΑΕΚ ΑΘ.- ΧΑΝ Θες. 35-22
Φίλιππος Βερ.-ΓΑΣ Κιλκίς 21-21
Ποσειδών Λουτρ.-ΠΑΟΚ Θες. 25-30
Διομήδης Αργ.-Δράμα ’86 36-28
ΙΕΚ Ξυνής/ΔΙΚΕΑΣ-Φοίβος Συκ.Θες. 24-20
Αναγέννηση Βυρ-ΑΣΕ Δούκα 29-22

Σε υπολειπόμενο αγώνα:
ΑΕΚ ΑΘ.- Φίλιππος Βερ.

[table]
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4η αγωνιστική)
1.,Διομίδης Άργ., 127-91, 8,
2.,ΑΕΚ ΑΘ., 111-93, 6,
3.,ΠΑΟΚ ΘΕΣΣ., 103-92, 6,
4.,Αναγέννηση Βυρ., 93-89, 6,
5.,Φίλιππος Βερ., 99-92, 5,
6.,Φοίβος Συκ.Θεσς., 91-86, 4,
7.,ΙΕΚ Ξυνής/ ΔΙΚΕΑΣ, 91-91, 4,
8.,Ποσειδών Λουτρ., 101-103, 4,
9.,ΑΣΕ Δούκα, 97-99, 2,
10.,Χαν Θεσς., 86-115, 2,
11.,ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, 92-108, 1,
12.,Δράμα ’86, 95-127, 0,
[table/]

Η επόμενη μέρα
(Σάββατο 8.11.14)
ΠΑΟΚ ΘΕΣ.-ΑΕΚ ΑΘ.
ΧΑΝ ΘΕΣ.-Φίλιππος Βερ.
Δραμα ’86-Ποσειδών Λουτρ.
Φοίβος Συκ. Θες.-Διομίδης Άργ.
ΑΣΕ Δούκα-ΙΕΚ ΞΥΝΗ/ΔΙΚΕΑΣ
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-Αναγέννηση Βυρ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]