Αθλητισμός

«Παιχνίδια»… με την «φωτιά» παίζει ο Κιλκισιακός μετά την ήττα με 0-2

Με νίκη εξασφάλιζε κατά 99% την παραμονή. Ομως, ο Κιλκισιακός, «δέσμιος» ενός υπερβολικού άγχους, το οποίο επέτειναν δύο καθοριστικές αποφάσεις της διαιτησίας, ηττήθηκε εντός έδρας με 2-0 από τον Ορφέα Ελευθερούπολης, που «καιγόταν» για την νίκη, και τώρα θα πρέπει να προσέξει πολύ στους υπολειπόμενους τρεις αγώνες, τους οποίους, έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, θα δώσει υπό ψυχολογική πίεση.
Η «κακή» ημέρα φάνηκε από το «πρωί», όταν στο 7’ και στο 17’ στάθηκαν άτυχοι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες οι Τριανταφυλλίδης, ενώ στο 23’ από το πρώτο ουσιαστικό αμυντικό λάθος η εστία του κιλκισιώτικου συγκροτήματος κινδύνευσε «θανάσιμα» από τον Ευθυμιάδη.
Ακολούθησε το πεντάλεπτο 30’-35, κατά το οποίο οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Χαραλαμπίδη του Ορφέως (32’, δεύτερη κίτρινη) και Μαυροκεφαλίδη (34’ κόκκινη) Κιλκισιακού.
Η δεύτερη περίπτωση πυροδότησε τις πρώτες αντιδράσεις κατά του διαιτητή Φωτιάδη (Σερρών), καθώς κατά γενική ομολογία η αποβολή του Κιλκισιώτη πλάγιου οπισθοφύλακα ήταν καθ’ όλα υπερβολική (αν μία απλή «αψιμαχία» ή έστω «κοκκορομαχία» μεταξύ παικτών «μεταφράζεται» σε «εξύβριση αντιπάλου, τότε σε όλους τους αγώνες θα έπρεπε οι ομάδες να τους ολοκληρώνουν με τον ελάχιστο προβλεπόμενο από τον κανονισμό αριθμό παικτών!).
Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν στο 47’ του πρώτου ημιχρονίου, όταν ο διαιτητής διέταξε επανάληψη σε εύστοχο πέναλτυ του Παντελιάδη (χέρι Φιλιππίδη μέσα στην περιοχή) με το αιτιολογικό της εισόδου μέσα στην περιοχή… αμυνομένων του Ορφέως την στιγμή της εκτέλεσής του, προκαλώντας την δίκαιη οργή παικτών, παραγόντων και φιλάθλων της ομάδας του Κιλκίς.
Στην επανεκτέλεση ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Καραδημήτρης απέκρουσε το πέναλτυ του Παντελιάδη, στέλνοντας με υπερένταση την μπάλλα κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του η μπάλλα έφτασε στον Μπελίτσα, που «σημάδεψε» την δεξιά κάθετη δοκό.
Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρονίου βρήκε τους Κιλκισιώτες «κυριευμένους» από έντονο εκνευρισμό εξ αιτίας των ανωτέρω δύο διαδοχικών φάσεων, τον οποίο δεν στάθηκε δυνατόν να αποβάλουν κατά την διάρκεια της ανάπαυλας.
Αντιθέτως, τον επέτεινε το πρώτο τέρμα, που σημείωσε στο 51’ για την ομάδα της Ελευθερούπολης ο Ευθυμιάδης, με επακόλουθο επί ένα εικοσάλεπτο ο Κιλκισιακός να «πελαγοδρομεί».
Ο Ορφέας το εκμεταλλεύθηκε αυτό κατά τον καλύτερο τρόπο και, ενώ κινδύνευε μόνο μία φορά στο 53’ από τον Σαβελίδη, στην άμεση αντίδραση του Κιλκισιακού, στην συνέχεια «ανέλαβε τα ηνία» του αγώνα και:
-Στο 55’ έχασε ευκαιρία με τον Τουμάνη, που τον «σταμάτησε» ο Μπαντής.
-Στο 67’ σημείωσε το δεύτερο τέρμα του και πάλι με τον Ευθυμιάδη, που ανεδείχθη «εκτελεστής» του Κιλκισιακού.
-Στο 71’ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο τέρμα και πάλι με τον Ευθυμιάδη, που δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Μπαντή.
Προ του φάσματος μιάς απρόσμενης ταπείνωσης ο Κιλκισιακός «ανασκουμπώθηκε», και από το 75’ και μετά κυριάρχησε πλήρως.
Ομως, «σκόνταψε» στο «εμπόδιο» της ατυχίας, αφού έχασε τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες με τους Σαβελίδη στο 80’ και Ματεντζίδη στο 85’ και 87’.
Το γεγονός ότι τα άλλα αποτελέσματα περιόρισαν το μέγεθος της βαθμολογικής ζημιάς για τον Κιλκισιακό, δεν σημαίνει ότι αμβλύνεται η ανησυχία την οποία προκάλεσαν τόσο η ήττα, όσο και η αγωνιστική υστέρηση, σε σχέση με την σημασία του αγώνα, που οδήγησε σ’ αυτήν.
Αυτήν την ανησυχία καλείται να «διασκεδάσει» στους τρεις τελευταίους αγώνες η ομάδα του Κιλκίς, παρουσιάζοντας το «πρόσωπο» και συλλέγοντας τους βαθμούς, που απαιτούνται για θετική έκβαση της υπόθεσης της παραμονής.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Καρατζιάς (65’ Μπιτζικόπουλος), Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Σαβελίδης, Καλαϊτζίδης (76’ Κωττάκης), Μπελίτσας (54’ Καρανδρέας), Παντελιάδης, Τριανταφυλλίδη
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 11.5.14, 17.00, ΠΟ Νέων Μουδανιών – Κιλκισιακός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]