Κοινωνία

«Οι Παίονες» τίμησαν τα Ελευθέρια της Γουμένισσας

Την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της Γουμένισσας τίμησε ο πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Οι Παίονες».

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου διοργάνωσε λαμπαδηδρομία περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της Γουμένισσας υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου Παιονίας η οποία  παιάνιζε  εθνικά εμβατήρια, περνώντας έτσι το μήνυμα της ελευθερίας στους κατοίκους.
Το ίδιο απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης ο σύλλογος πραγματοποίησε ομιλία με ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. Χαράλαμπο Μπαντιμαρούδη με θέμα: “Γουμένισσα το χρονικό της απελευθέρωσης από τον Ελληνικό Στρατό” σε συνεργασία με τον δήμο Παιονίας και την τοπική κοινότητα της Γουμένισσας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η μικτή χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Κάππα, και οι μουσικοί Ευάγγελος Γευγελής (Ντομάτας) κλαρίνο,  Γεώργιος Γευγελής ακορντεόν και Ευάγγελος Ζώρας τουμπερλέκι.
Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο σύλλογος συμμετείχει στην παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ομόνιμη πλατεία της 23ης Οκτωβρίου στη Γουμένισσα.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]