Πολιτισμός

«Πανδαισία» χορού προσέφεραν στην Γουμένισσα οι «Παίονες»

Μία «πανδαισία» χορού απόλαυσε η Γουμένισσα, την Κυριακή 28.6.15, με την ετήσια χορευτική συνάντηση μακεδονικών συλλόγων, την οποία διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι Παίονες».

Η πρόσκαιρη καταιγίδα δεν στάθηκε ικανή να επηρεάσει διοργανωτές και κόσμο και να «ορθωθεί εμπόδιο» στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, έχοντας ως μοναδική συνέπεια την μερική τροποποίηση της διαδρομής της παρέλασης των συγκροτημάτων των συμμετασχόντων συλλόγων.

Έτσι, η όλη εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία σε όλους τους τομείς, καταδεικνύοντας την καταξίωση αυτού του μουσικοχορευτικού θεσμού και την συμβολή του στην προβολή της «Νύμφης του Πάικου» μιάς και η απήχησή του δεν περιορίζεται πλέον στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και εντός ορίων νομού Κιλκίς.

Στην πέμπτη χορευτική συνάντηση μακεδονικών συλλόγων Γουμένισσας έλαβαν μέρος επτά σύλλογοι, τα συγκροτήματα των οποίων πλαισιώθηκαν απο εννεαμελές συγκροτήματα των ξακουστών «Χάλκινων» της Γουμένισσας υπο την διεύθυνση του Αργύρη Μάντσιου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των συγκροτημάτων απο την πλατεία 23ης Οκτωβρίου μέχρι την κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου, όπου και παρουσιάσθηκε το κυρίως πρόγραμμα.

Η έναρξη έγινε με προσφώνηση της αντιπροέδρου των «Παιόνων» Δροσιάς Γαλούπη, συντονίστριας της όλης εκδήλωσης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας Δημήτρη Τραχανίδη και του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων κ. Τάτσιου ενώ στην συνέχεια… «ανέλαβαν δράση» τα χορευτικά συγκροτήματα με την συνοδεία των «Χάλκινων».

Έλαβαν μέρος συγκροτήματα των:
– Συλλόγου Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος»
– Πολιτιστικού συλλόγου Τριλόφου Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης»
– Πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου γ’ δημοτικού διαμερίσματος Θεσσαλονίκης «Οι φίλοι της παράδοσης»
– Πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων
– Μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Μαυροβουνίου Πέλλης «Ελπίδα»
– Πολιτιστικού ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα»
– Πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας «Οι Παίονες»

Όλων τα μέλη θαυμάστηκαν τόσο για την τεχνική κατάρτισή τους όσο και για το πάθος, ζωντάνια και εκφραστικότητα στην εκτέλεση των χορών, αποδεικνύοντας τις «βαθειές ρίζες», χάρη στις οποίες αυτή διατηρείται και σήμερα και θα συνεχίσει να διατηρείται «ζωντανή» και αναλλοίωτη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα