Πάικο Γουμένισσας: Μετά από οκτώ χρόνια στον τελικό

Το ιστορικό Πάικο Γουμένισσας υπερασπίστηκε με επιτυχία το νικηφόρο 3-0 του πρώτου αγώνα. Στον επαναληπτικό του γηπέδου Παλαιού Γυναικοκάστρου, τυπικής έδρας του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, εξήλθε ισόπαλο 0-0 και προκρίθηκε με άνεση στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς.
Οι «πράσινοι» της επαρχίας Παιονίας θα συμμετάσχουν τον Μάρτιο του 2016 στον όγδοο τελικό της 65χρονης διαδρομής τους, ύστερα από αναμονή ….οκτώ ετών.
Το Πάικο Γουμένισσας έχει κατακτήσει τέσσερα κύπελλα το 1990 με τους Ευζώνους, το 1991 με το Χορήγι, το 1999 με το Χέρσο και το 2008 με τον Κιλκισιακό. Επαιξε σε άλλους τρεις τελικούς το 1974 με το Πολύκαστρο, το 1978 με την Αξιούπολη και το 1993 με τον Αχιλλέα Κιλκίς.
Στον επαναληπτικό τελικό διεξήχθη παιχνίδι «ανοικτό» και από τις δύο ομάδες, που πρόσφεραν άφθονο θέαμα και επαιξαν δίχως σκοπιμότητες. Η «λευκή» ισοπαλία κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εντυπωσιακή λόγω του επιθετικού πνεύματος των αντιπάλων και των δεκατριών ευκαιριών που χάθηκαν.
Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ του Κώστα Ιωαννίδη είχε τρεις σημαντικές στιγμές, τις οριακές αστοχίες του Γιώργου Ιωαννιδη, στο 34’ (κοντινό πλασέ) και στο 39’ (σουτ μέσα από περιοχή), καθώς και το «χλιαρό» πλασέ του αφύλακτου Κώστα Κελεμένη από το ύψος του πέναλτυ και πλάγια δεξιά στο 69’, το οποίο εξουδετέρωσε με ευκολία ο Κώστας Δουλκερίδης.
Το φιλοξενούμενο Πάικο του Γιώργου Κεμπάπη απώλεσε δέκα ευκαιρίες, με τον δεινό «εκτελεστή» Σάββα Χατζηασλανίδη να εξελίσσεται σε μοιραίο, στις έξι προσωπικές στιγμές του, όπου δεν μπόρεσε να παραβιάσει το αντίπαλο τέρμα.
Κορυφαίος πρωταγωνιστής στην φετινή «πρώτη» του ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κίμων Κωσταράς, «έβγαλε μάτια», με εμφάνιση βγαλμένη από τα …όνειρα. Πραγματοποίησε έξι σωτήριες επεμβάσεις, στο 3’ σε πλάγιο «τετ-α-τετ» του Σάββα Χατζηασλανίδη, στο 13’ σε εκτέλεση φάουλ του Λευτέρη Καραελευθερίου, στο 17’ σε πλάγιο τετ-α-τετ του Σάββα Χατζηασλανίδη, στο 54’ σε κεφαλιά του Σάββα Χατζηασλανίδη, στο 58’ σε σουτ μέσα από την περιοχή του Λευτέρη Καραελευθερίου, στο 70’ σε μακρινή «βολίδα» του Λοϊζου Δασκάλου.
Οι τέσσερες οριακές αστοχίες του Πάικου καταγράφηκαν στην διάρκεια του β’ ημιχρονίου, στο 46’ με το μακρινό σουτ του Σάββα Σαμαρά, στο 65’ σε σουτ μέσα από την περιοχή του Σάββα Χατζηασλανίδη, στο 72’ σε κοντινή προβολή του Σάββα Χατζηασλανίδη και στο 73’ σε κοντινή κεφαλιά του ίδιου παίκτη.
Διαιτήτευσε ο Λαζαρίδης (Τσελεκίδης-Τσιλιγγαρίδης).
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ Κρηστώνης: Κωσταράς, Τακαβάκης (67’ Μούτσας), Τσοποζίδης, Κοσμίδης, Ι.Γραμματικόπουλος (10’ Μ.Πότκας), Ρουστέμ, Βαλασάκης (33’ Παπαμιχαηλίδης), Δασκάλου, Κελεμένης, Κ.Πότκας, Γ.Ιωαννίδης.
Πάικο Γουμένισσας: Δουλκερίδης, Δαλιανόπουλος, Δαγκλής (66’ Μάρκος), Μπακάλης, Βογιατζής, Πολυζόπουλος, Μυλωνάς, Σαμαράς, Δασκάλου, Καραελευθερίου, Χατζηασλανίδης (87’ Βασιλειάδης).