Κοινωνία

Τα παιδιά ομόρφυναν την «εικόνα» του Κιλκίς σε μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η πόλη του Κιλκίς ανθοστολίστηκε, «πλημμύρισε» με χρυσάνθεμα, κυκλάμινα,πανσέδες, δεντρολίβανο, με μεθυστικές ευωδιές, χρώματα, μουσικές και παιδικά χαμόγελα.

Οι μαθητές της στ’ τάξης του 3ου και του 7ου ολοημέρων δημοτικών σχολείων Κιλκίς φύτεψαν το πρώτο λουλούδι τους, την Τετάρτη 14.10.14 στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου και στην οδό Πόντου ενώ λουλούδια φύτεψαν και οι μαθητές του 2ου γυμνασίου στην οδό της Κ. Γαβριηλίδη.

Την ανθοφόρα «σκυτάλη» παρέλαβαν την Πέμπτη 16.10.14 οι μαθητές των 1ου, 6ου, 4ου, 8ου δημοτικών σχολείων και του ειδικού σχολείου Κιλκίς φυτεύοντας εποχιακά λουλούδια στην πλατεία Ειρήνης, στο χώρο του δημαρχείου – συνεδριακού Κέντρου και στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου Κιλκίς. Την καλαίσθητη παρέμβαση στο αστικό τοπίο της πόλης χάρηκαν αρκετοί δημότες και περίοικοι και επιδοκίμασαν με λόγια συμπάθειας και υποστήριξης την εθελοντική δράση των παιδιών ”Το πρώτο μου λουλούδι.. Από το Εγώ στο Εμείς” η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της εβδομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και του προγράμματος ”Κοινωνικό Σχολείο”.

Την εθελοντική δράση των παιδιών χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και φύτεψε μαζί τους ένα εποχιακό φυτό, στο λουλουδιασμένο παρτέρι μπροστά στο Δημαρχείο. Ο κ. Σισμανίδης συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή που ομόρφυνε κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Κιλκίς και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες παρεμβάσεις. Οι μαθητές, όπως τονίστηκε, θα αναλάβουν την ευθύνη να ποτίζουν τακτικά το λουλούδι που φύτεψαν και να το προσέχουν. Έχοντας την εμπειρία της πρώτης φύτευσης, θα επαναλάβουν το εγχείρημα και την Ανοιξη.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του δήμου Κιλκίς αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης & δαφάνειας, αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας και διαχείρισης πρασίνου, τμήμα περιβάλλοντος, πρασίνου, δημοτική κοινότητα Κιλκίς και του νοσοκομείου Κιλκίς.

Η εθελοντική δράση ”Το πρώτο λουλούδι μου… Από το Εγώ στο Εμείς” ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη 22.10.14 με φυτεύσεις λουλουδιών στο πεζοδρομημένο τμήμα της Μητροπολίτου Χαρίτωνoς, από το 2ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, στην κεντρική οδό 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης ( από το 5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων